Kolejna część postu, ponieważ przekroczył się limit 1000 komentarzy.
Niech to będzie temat przeznaczony dla osób szukających jakiegoś tytułu filmu i mających jakiś problem związany z danym filmem. Użytkownicy piszący wątki co z niego pamiętają (jak to często widać w temacie "FILM"). Zapraszam wszystkich poszukujących i kinomaniaków, którzy będą skłonni pomóc w potrzebie.

p.s."tekst skopiowany z poprzedniego postu, tak jakby miał ktos cos do praw autorskich"

żeby przeczytać ostatnie pytania to tu jest link do poprzedniej cześci postu: http://www.filmweb.pl/topic/1107240/%22SZUKAM+FILMU%22+%22MAM+PROBLEM+Z+FILMEM.. .%22+%28VI%29.html

de_Franco

Tak jest, to jest to! :)

Dziękuję bardzo

de_Franco

Trafione i dziekuje:) Zatem zostal jeszcze jeden. Pozdrawiam!

B_janek

Szukam filmu sf/przygodowy USA? 1980-99 pamiętam scenę w wielkiem ciemnym pomieszczeniu w zamku może, tam jakaś pajęczyna ogromna, w środku uwieziona chyba kobieta, pilnuje jej ogromny pająk a jakis facet chce uratować, nie wiem czy to Krull?

de_Franco

Ponawiam prośbe. Film o seryjnym zabójcy który kiedyś zabił jakiemuś kolesiowi żone i ten koleś sie zaczyna na nim mścić. Wywozi go na pustynie, daje mu wode w butelkach aby nie umarł za wcześnie, strzela do tych butelek czasami :P, pamiętam że przykuł go raz do wielkiego kaktusa kajdankami i tamten zeby sie uwolnic tego kaktusa nimi przepiłował. Tyle pamiętam, jak ktoś wie co to za film będe wdzięczny za tytuł :) Dzięki

viper_1990

Od jakiegoś czasu chodzi mi film który oglądałem kilka lat temu. Opowiadał on o dentyście na którego w dzieciństwie dziewczynka nałożyła klątwe przez którą kiedy przespał się z jakąś dziewczyną ta od razu znalazła sobie męża w czasie rozwijania fabuły wieść o jego klątwie rozprzestrzeniała się i dziewczyny specjalnie przychodziły do niego aby z nim tylko współżyć proszę o pomoc w odgadnięciu nazwy tego filmu.

Jurassa

Jurassa to chyba ten film http://www.filmweb.pl/f263773/Facet+pe%C5%82en+uroku,2007

e369

Dwie prośby:
1. Kojarzy ktoś w jakim filmie pojawiła się ta piosenka? (jakiś znany wydaje mi sie) http://www.youtube.com/watch?v=1GAKOLOnfV4

2. Szukam filmiku, krótkiego - był tu kiedyś w newsach na fimwebie; sci-fi z efektami specjalnymi, coś na wzór Cloverfield i Transformers z bardzo małym budżetem, wszyscy się nim jarali, chodziło tam mniej więcej o to że coś napadło miasto, rozwalają się budynki itp.

Z góry dzięki :)

Pauleta

1. http://en.wikipedia.org/wiki/Rocket_Man_%28song%29#Use_in_other_media - może tutaj coś znajdziesz... :)

viper_1990

może Bone Dry?

viper_1990

może Bone Dry?

Pauleta

to do vipera1990

Pauleta

Pauleta tak to jest to, dzięki wielkie. a Rocket Man E.J. pojawia się w 3 sezonie serialu Californication :) Pozdro

viper_1990

akurat nie o to mi chodziło (do 3 sezonu jeszcze nie doszedłem) ale violet duck dzięki za liste :)

Pauleta

mam nadzieję, że znajdziesz to czego szukasz. :)

violet_duck

tak, kojarzy mi się to z Szesc Stop pod Ziemią.. thanks again :)
może znasz też odp. na drugie pytanie? :P

B_janek

nie pamiętam tytułu filmu POMOCY
ogladałam film: na początku jest dziewczyna która otrzymała telefon od ojca żeby przyjechała do rodzinnego miasteczka, przed wjazdem do tegoż masta spotyka mężczyzne, któremu proponuje podwiezienie, ale on wyraźnie nie może przekroczyć granic miasta, potem okazuje się że jej ojciec jest oskarżony o zabójstwo, polesie grasuje jakiś potwór będący podobny do drzewa i to on morduje ludzi, co to za film?

użytkownik usunięty
B_janek

Kojarzycie film w którym mężczyzna zginął w wypadku samochodowym i przeszedł reinkarnację,stał się psem. ?

to raczej Psim Tropem do Domu

Psim tropem do domu (Fluke)?
http://www.filmweb.pl/f5650/Psim+tropem+do+domu,1995

Szymen

O sorry, nie zauważyłem, że już ktoś odpowiedział... :P.

B_janek

Witam, Szukam filmu, sytuacja wygląda mniej więcej tak: grupka uczniów zostaje po lekcjach w tzw "kozie"(z tego co pamietam to była biblioteka) za swoje uczynki które są wytłumaczone w trakcie filmu, wśród osób znajduje się szkolny rozrabiaka, jakas "szkolna miss", dziewczyna ubrana na czarno;) sportowiec... pilnuje ich jakis nauczyciel, który przychodzi raz na jakiś czas ich odwiedzić, szaleja palą trawke itp. Wiem że kiedyś był puszczany ten film na TVP2, ale nie moge sobie przypomniec jak sie zwał ... Z góry dziękuję za odpowiedź.

KrzysiuN1

może "Klub Winowajców"
http://www.filmweb.pl/f31294/Klub+winowajc%C3%B3w,1985 ?

B_janek

ponawiam prośbe POMOCY
ogladałam film: na początku jest dziewczyna która otrzymała telefon od ojca żeby przyjechała do rodzinnego miasteczka, przed wjazdem do tegoż masta spotyka mężczyzne, któremu proponuje podwiezienie, ale on wyraźnie nie może przekroczyć granic miasta, potem okazuje się że jej ojciec jest oskarżony o zabójstwo, polesie grasuje jakiś potwór będący podobny do drzewa i to on morduje ludzi, co to za film?

nofree

Może chodzi o ten film: http://www.filmweb.pl/f460843/Potw%C3%B3r+z+mokrade%C5%82,2008

Pozdrawiam

B_janek

szukam filmu - komedii
nie pamiętam go dokładnie ale opowiadał o dwójce nastolatków chłopaku i dziewczynie) którzy mieli zamiast poprawczaka jechać na specjalny obóz a potem ich samolot się rozbił i utkneli w jakimś ogromnym lesie... dziewczyna na początku udawała że nie jest tam wysyłana z powodów wychowawczych tylko chce jakiś reportaż zrobić czy coś takiego a ten chłopak coś ukradł (ale nie pamiętam co)
pamiętam scenę w której jadowity wąż ukąsił jedną z tych osób
to by było na tyle.
może ktoś zna tytuł tego filmu? byłabym wdzięczna

B_janek

/treść przeklejona z forum mirriel.net./

Kiedyś - dawno, dawno temu, gdy jeszcze w moim domu funkcjonował odtwarzacz VHS, obejrzałam zwiastun pewnego filmu (był bodajże na kasecie "Shreka 2", ale pewna nie jestem). Był to film dla młodzieży, o chłopaku, którego ojciec jest superbohaterem. Gdy ojciec wylatywał razem ze swoją ekipą ratować świat, chłopak zostawał w domu lub w szkole, co niezbyt mu sie podobało. Ale gdy ojciec wpada w tarapaty, to syn i jego przyjaciele są jedynymi osobami, które mogą uratować i jego, i ludzkość. Koniec zwiastunu.

Edit: A, i jeszcze pamiętam, że mieli dom na wyspie, a pod basenem (albo jakimś dziwnym dachem) był schowany odrzutowiec.

I teraz pytanie: co to jest za film?

Proszę o pomoc.

Amadea_Tussaud

Amadea - może http://www.filmweb.pl/f151399/Sky+High,2005 ?

violet_duck

Niestety nie, ale to też fajnie się zapowiada. W każdym razie dziękuję za próbę pomocy.

Amadea_Tussaud

A może chodzi o którąś z części "Małych Agentów"? http://www.filmweb.pl/f9721/Mali+agenci,2001

Pozdrawiam

B_janek

Kilka lat w polskiej telewizji oglądałem film wojenny o (prawdopodobnie) australijskim lub nowozelandzkim snajperze, którego oddział przez cały czas był nękany ogniem japońskiego strzelca. W trakcie filmu kolejni żołnierze ginęli jeden po drugim, aż główny bohater pozostał sam. W końcowych scenach przybyło wsparcie i udało się wziąć do niewoli Japończyka (który, gdy zdał sobie sprawę z nieuchronności porażki, próbował popełnić samobójstwo podrzynając sobie gardło). Ostatnia scena filmu ukazuje spotkanie dawnych wrogów (już jako starszych ludzi) po zakończeniu wojny.

Czy macie pomysły co to za film?

Basik_88

Kochani! Proszę o pomoc!
Mój film widziałem jakoś w pierwszej połowie zeszłej dekady, na TVP 2, zza
ramienia ojca, o porze późnej. Podejrzewam że koło północy. Chyba weekeend.
Film przedstawiał się tak - wydaje mi się że mieszkanko na wsi, ojciec
wchodzi do syna w pokoju gdzie porozkładane są zdjęcia gwiazd, pyta ich kim
oni są. Syn odpowiada że to jego 'idole', na co ojciec przywołuje pierwsze
przykazanie i bije go. To pamiętam dość dobrze. Później matka powiedziała
ojcu że znalazła głowy kotów nabite na pal, bądź psów, i myśli że to ten
syn, czy coś w tym stylu. Z gazety telewizyjnej na następny dzień
wyczytałem że później pojawił się wątek jakiejś gry która wciągnęła ojca i
syna i mieszała im się z rzeczywistością (chyba coś w stylu Brainscan), ale
tego nie jestem pewny więc możecie to opuścić. Generalnie rzucajcie
wszystkim co choć trochę Wam się kojarzy, bardzo proszę. Z góry dzięki,
Jurek.

B_janek

Chodzi o prawdopodobnie japoński film (akcja miała miejsce w Japonii). Chyba młode małżeństwo, w domu straszy (?), potem okazuje się że mąż to tak naprawdę sobowtór (?), w każdym razie intryga uknuta przez parę kochanków ze slumsów (?) (pamiętam jak w retrospekcjach biegali w takich kolorowych ciuchach i fantazyjnych fryzurach po tych slumsach). Prawdziwy pan domu prawdopodobnie skończył w studni ;)
przekopałam katalog pod kątem japońskich horrorów i thrillerów od roku 1975 do 1999 i nic ;/

użytkownik usunięty
B_janek

Ponowie moje pytanie

Poszukuje nazwy filmu, który bardzo często leciał kiedyś na Halmarku. Film opowiadał o grupie młodych chłopaków - chyba przyjaciól. Jeden z nich chyba przyjechał na wakacje do kogoś z rodziny. Film dzieje się gdzies nad morzem. Młodzi faceci poznają kilka dziewczyn z którymi się zaprzyjaźniają i każdy z nich uprawia z nimi sex. Jedna z tych dziewczyn ma faceta, ale za granicą czy coś takiego. JEdna ma domek nad morzem w którym kocha się z jednym z facetów. Sorry, że tak chaotycznie ale poszukuje tytułu tego filmu. FIlm leciał zawsze późno w nocy.

B_janek

Już pytałam o ten film ale w innym temacie, więc zamieszczam opis tutaj, może ktoś będzie znał tytuł: otóż, widziałam kiedyś w telewizji film o młodym facecie, który był chory na białaczkę albo jakiś inny nowotwór, w każdym razie był po chemioterapii i nie miał już włosów. Nie jestem pewna, ale przebywał chyba w poprawczaku albo w więzieniu. Był też jakiś starszy człowiek (chyba starszy, oglądałam to dawno temu i na pół śpiąco), z którym potem dokądś zmierzał. Na końcu znaleźli się w jakimś pięknym miejscu, rozległa trawiasta równina albo jakieś góry. Starzec był jednym z tych bohaterów, który w ciągu filmu próbuje objawić komuś jakąś życiową prawdę czy coś w tym stylu. Wygooglowałam już chyba wszystkie filmy o ludziach dotkniętych śmiertelną chorobą, ale jak na złość tego nie da się znaleźć w ten sposób. Za wszelkie poszlaki będę wdzięczna :)

whip_zip

Spróbuj http://www.filmweb.pl/f10919/Dogoni%C4%87+s%C5%82o%C5%84ce,1996

Dogonić Słońce Aka Rajd ku słońcu

pupet

Jejku tak, to jest właśnie to! Dziękuję pięknie!

B_janek

Witam szukam nazwy filmu która czasem leci w TV chyba na Polsacie

O kierowcy ciężarówki (prawdopodobnie hiszpański film) i jego synie.

Na początku filmu dzieciak z ze swoim młodszym bratem mają zakończenie roku
w szkole. Na które starszy brat poszedł z matką. Z tego co było widać po
mieszkaniu jest to biedna kobieta. Jej mąż (który jest kierowcą ciężarówki
którą wziął na kredyt i spłaca kolejne raty w banku) właśnie wrócił do domu
z pracy jakoś tak dzień po zakończeniu roku szkolnego na urlop jednak
zadzwonił ktoś że ma zlecenie i pojechał na to zlecenie ze starszym synem.
Który to będąc z ojcem w jakimś barze poszedł spać do samochodu i obudził
się u nieznanego mężczyzny. Akcja filmu kończy się nad morzem gdzie policja
oddała dzieciaka w ręce obojga rodziców. THE END

Jeśli ktoś zna nazwę tego filmu bardzo proszę o odp.

StormLord

Rozwiazane Polski tytul filmu "Mateuszek"

B_janek

Proszę o pomoc ponownie...

1.Film o dwóch siostrach - bliźniaczkach. Wydaje mi się, że miały długie, kręcone, dosyć ciemne włosy. Jedna z nich umawiała się z dwoma facetami (jeden oczywiście nie wiedział o drugim). Pewnego razu umówiła się z obydwoma w tym samym czasie i postanowiła wysłać na jedno spotkanie bliźniaczkę. Problem polegała na tym, że ta bliźniaczka miała złamaną nogę, ale poszła na to spotkanie z gipsem. I potem bohaterka musiała się tłumaczyć, dlaczego już nie ma gipsu. To chyba musiała być komedia. Nie pamiętam ani aktorów, ani niczego, bo oglądałam to, jak byłam mała - lata 90. Tylko ta jedna scena z gipsem utkwiła mi w głowie.

2. Poszukuję też filmu o kobiecie, która miała męża i dwoje (chyba) dzieci. Kiedy wyjechała do innego miasta w interesach, poznała tam drugiego mężczyznę i się zakochała. Potem chyba się pobrali. Pamiętam scenę - byli chyba na jakiejś kolacji u jego rodziny i ta rodzina dziwiła się, gdzie ona ma obrączkę, a ona nosiła ją na szyi na łańcuszku. Potem ten facet pytał ją, skąd ma obrączkę, a ona odpowiedziała, że po mamie czy kimś tam (nie przyznała się, że to jej). Przez jakiś czas prowadziła takie podwójne życie, ale po jakimś czasie ten drugi mąż dowiedział się o jej rodzinie, chyba nawet poznał jej męża. Kończy się tak, że tamten decyduje, że nie powie o ich związku pierwszemu mężowi, jeżeli nie będzie zaniedbywała swoich obowiązków żony wobec niego. Film leciał prawdopodobnie na TVP1 w latach 90.

3. Coś na kształt horroru. Oglądałam równie dawno, co powyższe filmy.
Facet porywał małe dziewczynki i obcinał im dłonie, aby przeszczepić je swojej córce, bo chciał, żeby grała na fortepianie czy czymś w tym stylu. Jak ktoś już dodał mi do opisu - kusił te dziewczynki na watę cukrową.

4.Kilkanaście lat temu oglądałam film kostiumowy. Pamiętam z niego bardzo niewiele, ale może ktoś mi pomoże...
Młoda kobieta - brunetka - była zaręczona z mężczyzną. On chyba gdzieś wyjechał i poznał inną kobietę - blondynkę (pamiętam, że maiła piękne loki do ramion). Zakochali się w sobie. Była chyba scena, kiedy rywalki się spotkały. Pod koniec filmu jest jakiś bal maskowy. Wydaje mi się, że blondynka popełnia na nim samobójstwo...

Mam nadzieję, że ktoś skojarzy...

użytkownik usunięty
ewusekr

FILM SZEDŁ KILKA RAZY NA TVN W GODZINACH POPOŁUDNIOWYCH. WYDAJĘ MI SIĘ ŻE TO KINO TYPU "SOBOTNIE LUB NIEDZIELNIE POPOŁUDNIE"

Film opowiada o kamienicy w której mieszkali dziadkowi i takie robociki z kosmosu przyleciały i co tu dużo mówić. Wszyscy chcieli zbużyć kamienice, a te robociki takie 'mini ufa' pomagali tym staruszkom.

To jak mniemam:

http://www.filmweb.pl/f3454/Bez+baterii+nie+dzia%C5%82a,1987

B_janek

Szukam filmu, który miał premierę dosyć niedawno. Jeszcze go nie widziałam. Nie pamiętam kto grał głównego bohatera. Film nie miał zbyt dobrych recenzji. Opowiada o mężczyźnie, któremu umiera żona, on zostaje z dziećmi i sobie nie radzi, dom pełen jest nieumytych naczyń. Więcej z opisu nie pamiętam.

B_janek

Witam. Poszukuję filmu, który leciał w latach 90 na Canal+. Opowiada historię dwóch mężczyzn, prawdopodobnie przestępców/więźniów, którzy postanawiają zażyć resztki wolności. Co bardzo istotne (dla osób, które będą chciały mi pomóc), to to że główny bohater ma guza mózgu. I to właśnie posuwa go do tych wszystkich działań, gdyż jak mówi i tak umrze. Podczas starcia z policją jest mu wszystko jedno, czy go zastrzelą teraz, czy umrze w wyniku choroby. Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu tego filmu - pamiętam go jak przez mgłę.

karlolek91

http://www.filmweb.pl/f162/Pukaj%C4%85c+do+nieba+bram,1997

Pukając do nieba bram

karlolek91

http://www.filmweb.pl/f162/Pukaj%C4%85c+do+nieba+bram,1997

Pukając do nieba bram

użytkownik usunięty
pupet

A ja to bym chciał horror, horror o którym praktcznie nic nie wiem, pamietam tylko że była wyspa, raczej tropikalna i potwór podobny do predatora, pamiętam scene że zwisał z drzewa, raczej na pewno zabijał, podobał mi się ten film! jak ktos kojarzy jakies podobne albo ten to niech poda tytuł, wszystkie inne klimatyczne z potworami na wyspie lub gdzies też przyjmę.

użytkownik usunięty

spróbuj to:
http://www.filmweb.pl/f32590/Potw%C3%B3r,1998

B_janek

Szukam filmu nadawanego przez tvp2 lub tvp1. Film z lat 94 lub 93 albo 95 cos kolo tego nie jestem w stanie tego pamiętać.
W scenie uczestniczyło dwóch aktorów. Facet w średnim wieku (chyba ubrany w garnitur czy coś podobnego, ale nie jestem pewien)Kobieta w futrze chyba szarym, grubym, zimowym czapke chyba też miała (takie futra były modne w latach 70 i 80, bardzo więc prawdopodobne że film z tych lat) i była bardzo optulona. Widać, że przybyła do niego niedawno (bo ma to futro:P) Są zupełnie sami, jest cisza i ten gościu mówi do niej, rozkacująco ale tak bez nerwów, żeby się rozebrała. Ona nieśmiała troche, ale robi to co on mówi. I rozbiera się do bielizny, ale na tym poprzestaje. No to facet, mówi żeby zdjeła wszystko. Ona zdejmuje stanik, a zaraz potem majtki i stoi naga przed nim, trochę przestraszona. On na to do niej: Nie bój się, nie skrzywdze cię, czy nic ci nie zrobie. Dalej nic już nie wiem. Tyle pamiętam jeszcze, że było czarne tło ale dobrze było aktorów widać. Było to w TVP1 albo TVP2 w południe w 1994 prawdopodobnie przed 12:00 jeszcze jak mam vbyć dokładny:P. Jak mówiłem, ogładałem to w początkach lat dziewiędziesiątych czyli około 15, 20 lat temu. Napewno ktoś to jeszcze widział. Jak ktoś kojarzy film w jakim była ta scena, to bym był bardzo wdzięczny jak by się podzielił tą wiedzą. Dziękuje za zainteresowanie. pozdrawiam serdecznie :)

Film nie był raczej jakiś erotyczny spesjalnie z racji godziny nadania i emitowania przez tvp tyle że akurat widziałem tą scene tylko a nie inną :) Może któs widział go, film raczej zagraniczny pewnie amerykański lub ruski, francuski, może włoski :P

pawlos88

Hey ja szukam filmu już dosyć długo... i mam takie samo pytanie jak poprzednik "mchali" jego prośba o tytuł filmu znajduje się na 10tej stronie, lecz nie otrzymał odpowiedzi... więc chciałbym zacytować jego pytanie " Poszukuje filmu z czasów jak bylem dzieciakiem, był to (chyba) post apokaliptyczny film, ale nie jestem pewien, akcja toczyła się na pustyni, gość wędrował z osady do osady i walczył za kasę itp. W pierwszych scenach wrogowie przybili mu ręce gwoźdźmi i zostawili na pustyni by zginał, po jakimś czasie zacisnął pieści i wyrwał te gwoździe.
jeżeli ktoś go oglądał proszę o pomoc. pozdro " ps. wiem, że może być ciężko wyczaić o jaki film chodzi bo podane jest mało szczegółów, sam nie pamiętam więcej tylko też kojarzę tą scenę co "mchali" napisał, więc plis... jak będziecie mieli jakieś prześwity jaki to może być film... liczę że odpowiecie :) będę naprawdę bardzo wdzięczny.