Kolejna część postu, ponieważ przekroczył się limit 1000 komentarzy.
Niech to będzie temat przeznaczony dla osób szukających jakiegoś tytułu filmu i mających jakiś problem związany z danym filmem. Użytkownicy piszący wątki co z niego pamiętają (jak to często widać w temacie "FILM"). Zapraszam wszystkich poszukujących i kinomaniaków, którzy będą skłonni pomóc w potrzebie.
p.s."tekst skopiowany z poprzedniego postu, tak jakby miał ktos cos do praw autorskich"
żeby przeczytać ostatnie pytania to tu jest link do poprzedniej cześci postu: http://www.filmweb.pl/topic/1107240/%22SZUKAM+FILMU%22+%22MAM+PROBLEM+Z+FILMEM.. .%22+%28VI%29.html
Witam,
poszukuję BARDZO ZNANEGO filmu opowiadającego o dwóch czarnoskórych więźniach, którzy zostali niesłusznie skazani.
Film opowiada o ich pobycie w więzieniu.
Film wyrożnia fakt, że więzenie w którym przebywają nie ma murów, krat.
Są wieżyczki straznicze i za przekroczenie lini wież strazniczych grozi
strzał wartownika. Film dzieje się w czasach prohibicji.
Często prezentowany w TV.
Bardzo proszę o tytuł filmu.
Film kończy się spotkaniem dwóch bohaterów z sędzią czy jakimś śledczym, który ich niesłusznie skazał.
Jest to raczej komedia z elementami dramatu.
Nie masz pojęcia jak wiele nerwów i czasu straciłem nad szukaniem nazwy tego filmu.
Dziękuję, dziękuję i jeszcze raz dziękuje!!!
Cholera, tak się cieszę, ze jeszcze raz - DZIĘKUJĘ!!!
Bardzo proszę o pomoc. Szukam filmu, którego akcja dzieje się w czasie I wojny światowej. Pewien człowiek wstępuje do francuskiej eskadry lotniczej i poźniej bierze udział w bitwach w powietrzu z niemcami.
P.S. Nie pamiętam dokładnie, ale grał tam chyba Leonardo DiCaprio, ale na jego stronie na filmwebie nie znalazłem tego filmu.
Od kilku dni poszukuję tytułu filmu w którym załoga czytała jakąś książkę i to im jakoś tak mózgi zlasowało, że mieli zbiorowe halucynacje?
Na końcu pamiętam, ze nikt im niechciał uwierzyć, w to co opowiadali.
szukam tytułu filmu, którego zwiastun widziałam parę lat temu w kinie i teraz znów zaczął mi chodzić po głowie. bohaterami są dziewczyna i chłopak, którzy od małego wymieniają się jakąś puszką(?), wyznaczając sobie nawzajem różne wyzwania i wokół tego kręci się cały film. pamiętam jedną scenę ze zwiastuna gdy jedno z nich ucieka z torów przed nadjeżdżającym pociągiem i drugą, gdy ona turla do niego puszkę w kościele w dniu jego ślubu gdy ten stoi przed ołtarzem i właśnie ma się hajtać. niestety nie wiem nic o obsadzie, kraju, roku itp. czy ktoś z Was kojarzy ten film??
"Milosc na zadanie" jak nic:)
http://www.youtube.com/watch?v=MtzjUjVQe9Q xD
http://milosc.na.zadanie.filmweb.pl/
W telewizji jakieś dwa tygodnie temu,nie wiem na jakim programie leciał film ,chyba anglojęzyczny, o przygotowaniach armii niemieckiej do ataku na Rosję Sowiecką .Między innymi w obozie niemieckim przy granicy z Rosją toczy się życie można powiedzieć normalne,istnieje nawet coś w rodzaju teatru,tancerka występująca dla Niemców ma męża,malutkie dziecko i zdarza się tragedia -dziecko traci życie,mąż zabija paru Niemców i z żoną uciekają na sowiecką stronę,tam łapią ich ruscy "partyzanci"? i brutalnie przesłuchują,ratują ich Niemcy,którzy nielegalnie przekraczają granicę,aby szpiegować ruskich,mąż ginie w walce...Czy może ktoś wie,jaki to był film?
No to teraz ja mam pytanko prosiłbym o szybka odpowiedz a wiec co to za
filmy
to jest film 1
http://img205.imageshack.us/img205/7634/18409390.jpg
http://img682.imageshack.us/img682/4650/45375409.jpg
film 2
http://img89.imageshack.us/img89/6236/kidd.jpg
http://img532.imageshack.us/img532/1329/kidd2.jpg
potrzebne mi tylko tytuły tych obu filmow
Ja też mam problem, właściwie dlatego tu jestem. Chodzi mi o film który widziałem już dawno i pamietam tylko parę ale za to głównych szczegółów. A wiec tak. Była sobie grupka znajomych i wypłynęli w rejs na ocean ( najprawdopodobniej to był ocean, a nie jakieś morze a tym bardziej jakieś jezioro). Kąpią si, kąpią i już się nie chcą kąpać. wtedy okazało się, że nie mają wysuniętej drabinki po której mogą wejść. A to, że kąpali sie wszyscy to mieli problem z wejściem na jacht. Do tego na jachcie zostało małe dziecko (niemowlę), które ciągle płakało. Jeśli ktoś coś wie na temat tego filmu, zna tytuł bądź, jakieś inne szczegóły fabuły to proszę bardzo o pomoc. Z góry dzięki!
to jest waśnie to. Ze zdumieniem stwierdzam, że tu jest naprawdę duużo szybkich filmŁEBÓW :P Dzięki wielkie.
szukam filmu.
fabula- mlody facet ginie w wypadku, nastepnie jego swiadomosc jest w nowym ciele ktore jest poddawane experymentom m. in. dobry sluch
osoba bedaca poddawana testom nie moze spotkac sie z zona gdyz normalnie nie zyje, ciagle trzyma go jakis murzyn (prawdopodobnie ten Morgan Freeman) w pokoju ceglanym z okrojona dekoracja wnetrza.
prosze o pomoc ;(
Witam,
szukam filmu, niewiele wiem, ale:
1) był ze 2, może 3 lata temu w kocham kino,
2) w tytule było Highway i jakiś numer,
3) bohaterowie jeździli czerwonym Chevroletem Camaro czwartej generacji,
4) film był chyba komedią, trochę chamską/z czarnym humorem,
5) bohaterowie odwiedzali różne miejsca na autostradzie, w jednym z domków para uprawiała seks.
Kojarzy ktoś ?
Niestety nie, ale może faktycznie za bardzo skupiam się na highway, a to mogło być interstate, lub inna nazwa na drogę. Na pewno był numer jakiś.
A czy to na pewno nie chodzi o film "Interstate 60" (na filmwebie polski tytuł "Ale jazda"?
Sprawdź trailer
http://www.youtube.com/watch?v=fLSBfpI6cig
Pomoże ktoś rozpoznać film ze zdjęcia? Prawdopodobnie horror. Dysponuję tylko jednym zdjęciem: http://img88.imageshack.us/img88/3353/17740934.jpg
Dzięki.
Kasiek i Pauleta - nie, to na pewno nie Interstate 60. Nie mogę sobie przypomnieć więcej szczegółów.
hm a moze chodzi o "Highway 61" ?? tytul by sie zgadzal lecz filmu nie widzialam a z tego co wypatrzylam to oni tam zadnym czerwonym autem nie jezdzili.. na youtubie sa jakies marne fragmenty ale krociotkie i malo co widac.. wiec watpie ze to to,
ale moze warto sprawdzic, lookaj --> http://www.youtube.com/watch?v=mxWasDssJ5w
Marku,
może tu znajdziesz, jeśli się uprzesz i przejrzysz te 30 stron;)
http://www.imcdb.org/vehicles.php?make=Chevrolet&model=Camaro&page=1&PHPSESSID=5 61b88263f0b2d8429096eefcea67b04
<chyba że już szukałeś tak>
Frrozen od tego zacząłem zanim zadałem tu pytanie. :)
Niestety nie ma tam tego filmu.
No nie wiem, musiałem coś pomylić bo nic mi tu nie pasuje.
Hej, ja szukam nazwy filmu o żołnierzach w Afganistanie albo Iraku albo coś
w tym stylu, akcja dzieje się przez jeden dzień. Pamiętam motyw jak doszło
do strzelaniny, a potem jeden z żołnierzy podszedł do zabitego przez siebie
terrorystę i jak mu odsłonił arafatę to się okazało, że to młody chłopak ok
15 lat. Film parę lat temu oglądałam i nie mogę sobie nawet przypomnieć kto
tam grał a co dopiero jak się film nazywał. Z góry dzięki za odp. :)
Poszukuję dwóch filmów:
1. Film opowiada o dzieciakach grających w bejsbola. Of course amerykańska produkcja. Jeden chłopak bierze piłkę, chyba ojca czy ojczyma z autografem jakiegoś sławnego bejsbolisty.. Chlopaki grają tą pilka i wpada ona za płot, gdzie jest ogromny pies. W efekcie chłopak odzyskuje inną pilkę, z podpisami calej druzyny. Jakies pomysły na tytuł filmu?
2. Drugi, to o tym, że koleś kradnie jakieś specyfiki z laboratorium, miesza je i z nich powstaje kobieta. Najpierw jest strasznie duza, pozniej tylko pol kobiety, a na samym koncu tak miesza specyfiki, ze powstaje super kobieta. Aby ta kobieta ze zmieszanego specyfiku zyła musi ją pocałować w ciagu paru sekund. Jakieś pomysł na tytuł filmu?
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
1. "Amatorzy sportu"
http://www.filmweb.pl/f97836/Amatorzy+sportu,1993
<jakoś ostatnio ludzie zaczęli nagminnie pytać o ten film>
Dwa, niech to! wiem że łatwe ale mam sklarozę :)
1- stary dom/dwór pies znajduje niedaleko czyjś palec, mroczna atmosfera...
2- Niedawno był w TV, naukowiec w wyniku porachunków z jakimiś kryminalistami zostaje poparzony (pożar laboratorium) udaje mu się przeżyć ale wygląda strasznie dlatego tworzy sobie różne twarze ze zrobionej przez siebie sztucznej skóry (nad tym pracował) min. szefa tych co mu to zrobili aby się zemścić i uratować swoją ukochaną, wyrób te niestety ma krótką trwałość. Znany aktor gra gł. postać, ale jaki?
Aha i jeszcze USA 90te chyba, o facecie który na urodziny dostaje niezły prezent od brata: ścigają go jacyś bandyci, film kończy się na dachu wieżowca gdzie dowiaduje się, że to tak było dla zabawy. Znany film.
Ponawiam prośbę, szukam kilku filmów:
1.Film o dwóch siostrach - bliźniaczkach. Jedna z nich umawiała się z dwoma facetami (jeden oczywiście nie wiedział o drugim). Pewnego razu umówiła się z obydwoma w tym samym czasie i postanowiła wysłać na jedno spotkanie bliźniaczkę. Problem polegała na tym, że ta bliźniaczka miała złamaną nogę, ale poszła na to spotkanie z gipsem. I potem bohaterka musiała się tłumaczyć, dlaczego już nie ma gipsu. To chyba musiała być komedia. Nie pamiętam ani aktorów, ani niczego, bo oglądałam to, jak byłam mała - lata 90. Tylko ta jedna scena z gipsem utkwiła mi w głowie.
2. Poszukuję też filmu o kobiecie, która miała męża i dwoje (chyba) dzieci. Kiedy wyjechała do innego miasta w interesach, poznała tam drugiego mężczyznę i się zakochała. Potem chyba się pobrali. Pamiętam scenę - byli chyba na jakiejś kolacji u jego rodziny i ta rodzina dziwiła się, gdzie ona ma obrączkę, a ona nosiła ją na szyi na łańcuszku. Potem tem facet pytał ją, skąd ma obrączkę, a ona odpowiedziała, że po mamie czy kimś tam (nie przyznała się, że to jej). Przez jakiś czas prowadziła takie podwójne życie, ale po jakimś czasie ten drugi mąż dowiedział się o jej rodzinie, chyba nawet poznał jej męża. Kończy się tak, że tamten decyduje, że nie powie o ich związku pierwszemu mężowi, jeżeli nie będzie zaniedbywała swoich obowiązków żony wobec niego. Film leciał prawdopodobnie na TVP1 w latach 90.
3. Chyba komedia. Dwóch mężczyzn i dziewczynka. Dziewczynka nie mówi - prawdopodobnie od śmierci matki. Jeden z mężczyzn to jej ojciec (szczupły), a drugi być może jest jakimś złodziejem (dosyć tęgi). Nie wiem, czy na początku nie wziął ojca jako zakładnika podczas jakiegoś napadu. Wyruszają w podróż. W trakcie filmu włamują się do jakiegoś domu, w którym mieszkają pod nieobecność właścicieli. Pamiętam fragment, kiedy ojciec przebrał się za kobietę i udawali przed policją, że jest w ciąży i jadą do szpitala. Był też motyw z jakimś misiem. Może córka tego bandyty była w sierocińcu i zaniósł jej misia? Nie mam pewności co do tego. Film oglądałam dobre kilkanaście lat temu. Wiem, że dziewczynka na końcu zaczęła mówić.
4. Coś na kształt horroru. Oglądałam równie dawno, co powyższe filmy.
Facet porywał małe dziewczynki i obcinał im dłonie, aby przeszczepić je swojej córce, bo chciał, żeby grała na fortepianie czy czymś w tym stylu. Jak ktoś już dodał mi do opisu - kusił te dziewczynki na watę cukrową.
Mam nadzieję, że ktoś skojarzy...
ewusekr - ja też szukam filmu nr 3!
"Nie wiem, czy na początku nie wziął ojca jako zakładnika podczas jakiegoś napadu. " - wziął, wziął z pewnością. Film kończył się również napadem na bank (tak mi się zdaje).
"Był też motyw z jakimś misiem. Może córka tego bandyty była w sierocińcu i zaniósł jej misia? Nie mam pewności co do tego." - tak było.
Mogę dodać, że początkowa scena napadu była bardzo zabawna, gdyż policjanci nie chcieli wierzyć tęgiemu, że jest zakładnikiem - myśleli, że to on jest sprawcą rabunku.
Do ewusekr
Film nr 3 był z Gerardem Depardieu. Tytułu sobie przypomnieć nie mogę, ale
w jego filmografii się znajdzie :)Były chyba 2 wersje tego filmu.
To jednak nic mi się nie pomyliło.
Właśnie tak mi się wydawało, że grał tam Depardieu i nawet przejrzałam kilka pozycji z filmografii, ale nie znalazłam, a że nie miałam pewności, czy tam grał ani cierpliwości, bo strasznie mi się internet muli (orange), więc dałam spokój i pomyślałam, że może ktoś pamięta tytuł.
W każdym razie dzięki. Teraz już jakoś znajdę.
Witam, ponawiam prośbę.
Szukam filmu, w którym główny bohater mężczyzna budzi się u boku swojej żony. Wyglądają na normalne małżeństwo. Facet wychodzi z domu by udać się chyba na sale wykładową ( miało być chyba szkolenie ). Tuż przed wyjściem dostaje informacje aby nie pił wody, która zostanie wszystkim podana. Słucha się tej rady wylewając napój do kwietnika chyba. Po zajęciu miejsc siedzących rozpoczyna się konferencja. W kilka minut później wszyscy na sali, prócz głównego bohatera popadają w hipnozę a za prowadzącym mowę pojawiają się szybko zmieniające obrazy. Na salę wchodzą ludzie ze sprzętem i każdego indywidualnie "programują", wyświetlając odpowiednie obrazy. Bohater tego filmu całą akcje widzi i udaje pozostałych otumanionych ludzi. W ten sposób dowiaduje się że jego życie i w tym małżeństwo to fikcja. Konferencje kończy się a ludziki się rozchodzą jakby nigdy nic. Dalej filmu nie pamiętam. Jakby ktoś znał tytuł byłbym baaaardzo wdzięczny. Dodam że go oglądałem około roku 2003.
Witam serdecznie ;-) szukam tytulu pewnego filmu. wiem, ze jego opis znajduje sie na filmweb.pl, bo go kiedys przegladalam, ale niestety nie moge go znalezc.
Mloda dziewczyna i pastor zakochuja sie w sobie. Niestety on musi wyjechac na wojne. Pamietam, ze ona uczyla w szkole dzieci albo muzyki albo religii, albo ogolnie... Nagle ginie o nim sluch. Dziewczynie umiera ojciec. Nastepnie wychodzi za maz za zamoznego mezczyzne, ktory jest bardzo bogaty. Byl jej sasiadem i dlugo zabiegal o jej wzgledy. Sa szczesliwym malzenstwem, keidy nagle w jej zyciu pojawia sie dawny narzeczony. Utrzymuje z nim jednak kontakty czysto przyjacielskie i zostaje z mezem. Maja dzieci. Maz (z tego co pamietam) zapada w chorobe i umiera. Dziewczyna to juz babcia po przejsciach. Ostatnia scena to jej spotkanie ze znajomymi w klubie seniora (?), gdzie jest jakies przyjecie. Z dawnym narzeczonym telefonuja do siebie, rozmawiaja.
Dziewczyne byla blondynka. Cala akacja kreci sie wokol realiow II wś. Jest to film najprawdopodobniej amerykanski.
Pamietam jeszcze nieco szczegolów, ale tytulu - za nic. Zauwazylam tu liczna grupę "filmowych ekspertów", wiec licze na pomoc ;-)
pozdrawiam i wesolych swiat zycze ;)
Szukasz tego filmu:
http://www.filmweb.pl/f350416/P%C3%B3jd%C4%99+twoim+%C5%9Bladem,2006
Opis na filmwebie nie ma nic wspólnego z fabułą filmu, ale ja jestem pewna, że to ten. Swoją drogą bardzo wzruszający.
Nie mogłam sobie wcześniej przypomnieć tytułu, dopiero teraz ni z tego, ni z owego mnie olśniło.