Kolejna część postu, ponieważ przekroczył się limit 1000 komentarzy.
Niech to będzie temat przeznaczony dla osób szukających jakiegoś tytułu filmu i mających jakiś problem związany z danym filmem. Użytkownicy piszący wątki co z niego pamiętają (jak to często widać w temacie "FILM"). Zapraszam wszystkich poszukujących i kinomaniaków, którzy będą skłonni pomóc w potrzebie.
p.s."tekst skopiowany z poprzedniego postu, tak jakby miał ktos cos do praw autorskich"
żeby przeczytać ostatnie pytania to tu jest link do poprzedniej cześci postu: http://www.filmweb.pl/topic/1107240/%22SZUKAM+FILMU%22+%22MAM+PROBLEM+Z+FILMEM.. .%22+%28VI%29.html
Oooo, wielkie, ogromne dzięki!:* :D
Pół dnia by mi się zeszło, zanim sama bym przejrzała filmografię.
Poszukuję tytułu filmu w którym załoga bodajże statku podwodnego czytała książkę "20 tys mil podownej żeglugi" i ta książka tak na nich działała, że mieli zbiorowe halucynacje.
Na końcu pamiętam, ze nikt im niechciał uwierzyć, w to co opowiadali.
Szukam filmu polskiego, czarno-białego. Opowiadał on o nauczycielce, która przyjechała na jakąś zacofaną wioskę. Pamiętam, że była zdziwiona jak wszyscy jedli z jednego gara, a mieszkańcy nie znali swoich nazwisk. W jednej z ostatnich scen (o ile się nie mylę) ojciec rozmawia z synem na temat tego, który z nich potrafi pisać i ojciec pisze chyba na śniegu, bo "szkoda kajetu brudzić". Film oglądałem ze 3 (albo i więcej) lata temu na TVP, wieczorem, albo i w nocy.
Poszukuję filmu, w którym typ trafia do więzienia i tam zaczyna brać udział w nielegalnych walkach (?). Trafił do więzienia, bo do jego domu włamał się ktoś, a podczas ucieczki, zabił go na własnym trawniku kijem, za co poszedł siedzieć.
Lewus - a mnie natomiast wydaje się, że szukasz filmu pt."Skazaniec"
http://www.filmweb.pl/f464212/Skazaniec,2008/opisy
Witam. Szukam tytułu filmu ,który oglądałem kilka lat temu. Była to jedna z amerykańskich komedii. Pamiętam tylko dwa motywy z tego filmu. Było w nim dwóch kolesi i jeden przebrał się za kobietę i wstąpił do żeńskiej drużyny chyba baseballowej. A drugie co pamiętam ,to akcja w której taka babcia zaczęła przepychać kibel wibratorem i po prostu gówno było wszędzie :)
Proszę o pomoc :)
Hmm, to nie wiem, co to może być... W tym filmie chłopak przebierał się za dziewczynę i babcia też przepychała kibel wibratorem...
Witam. Poszukuję filmu, a dokładniej bajki, którą oglądałam parę ładnych lat temu na vhs.
Bajka była chyba o snach, piasku sennym itd. Jakis chlopiec mial ten piasek, ktos chcial mu go ukrasc, byl tez motyw ze sam sie nim obsypał. Pamietam jeszcze zmore w postaci konia.
Wiem, ze to niewiele ale moze komus sie cos kojarzy;)
Witam!
Rok temu oglądałam na TVP 1 lub TVP2 film, najprawdopodobniej niemiecki o kobiecie, która mieszkała samotnie na wsi i hodowała świnie, które potem zabijała, podcinając im gardło, ale w taki sposób, by nie bały się. Przytulała je, mówiła do nich i całowała je. Pewnego dnia uratowała mężczyznę, który rozbił się samochodem niedaleko jej domu. Potem okazało się, że ma raka i brał udział w napadzie na bank, żeby zapłacić za przeszczep. Do którego jednak nie doszło, bo oddał pieniądze tej kobiecie, żeby uratowała upadające gospodarstwo. Wzięli ślub, a kiedy był już umierający, kobieta podcięła mu gardło w taki sam sposób, w jaki robiła świniom, żeby mężczyzna nie cierpiał z bólu.
Może ktoś kojarzy tytuł?
A ja szukam jeszcze filmu - z lat 80 może - który dział się chyba w Prima Aprilis - bohater jest świadkiem jak jego przyjaciele giną z rąk mordercy, a gdy ucieka na samym końcu wszyscy wychodzą i oznajmiają, że to był żart...;)
I nie chodzi mi o ten nowszy film "Cry Wolf":)
A ja szukam filmu, raczej horror, w którym babka zabijała facetów poprzez bodajże, 'przedziurawienie' szyi przy całowaniu. Jednego zabiła bo miał chyba cukrzyce i nie nadawał się do prokreacji. Ta laska tak szybko rosła. O, i tam miał miejsce taki obsceniczny taniec, tzn facet i babka byli nago i w dyskotece ręką tarli tak charakterystycznie o krocze.
Hm...Całkiem możliwe;)
Choć jak wpisywałam prima aprilis to nie widziałam takiego tytułu:D Mój błąd zapewne;)
Dzięki;)
No to coś trudniejszego dla Ciebie:D
Dawno dawno temu - jakieś 15 lat wstecz oglądałam film też w klimacie thrillera, gdzie była grupa ludzi, która zatrzymała się na chwilę w domu na odludziu (wydaje mi się, że na wzgórzu, ale nie jestem pewna) i jedyne co z tego filmu pamiętam to był tleniony blondyn aka Scooter, na którego mówili "szczurek"...:D
Nic więcej z tego filmu nie kojarzę;)
Heh, no właśnie tylko tyle pamiętam:D
Cóż - oglądałam go z rodzicami, a oni twierdzą, że nigdy go nie widzieli ;-) wiec nawet nie mam od kogo wyciągnąć konkretnych scen:)
Ale trzeba było spróbować:)
Dzięki za poprzednie tytuły - przeżyję jakoś...^^
Poszukuję tytułu filmu w którym załoga bodajże statku podwodnego czytała książkę "20 tys mil podownej żeglugi" i ta książka tak na nich działała, że mieli zbiorowe halucynacje.
Na końcu pamiętam, ze nikt im niechciał uwierzyć, w to co opowiadali.
Witam i poszukuję tytułu pewnego filmu. Jest to starszy film ( gdzieś z lat 90 tak mi się wydaje ) i leciał on już w telewizji ( tam go widziałem kiedyś ). Film był o jakichś stworach ( człowieko-podobnych robalach ) chyba z kanałów.
Był tam starszy gościu-pucybut, co miał niewidomego syna, który grał chyba na łyżeczkach ( na nich odtwarzał dźwięki jakie wydawały te stwory - jakieś takie pstrykanie czy coś ) i na tego stwora mówił "Pan..." - coś tam, chyba.
Tan stworek chodził w płaszczu o ile dobrze pamiętam.
Witam serdecznie!
Szukam pewnego filmu, w którym chyba jedną z pierwszoplanowych ról zagrał Hugh Grant. Niestety niewiele pamiętam z fabuły tego filmu i możliwe, że coś mylę.
Na początku filmu jest scena porodu podczas którego matka umiera. Młody ojciec (chyba Hugh Grant) samotnie wychowuje syna. Bezskutecznie próbuje znaleźć dobrą pracę, przy okazji zmieniając tymczasowe zajęcia (pamiętam, ze pracował przez chwile w firmie oczyszczającej miasto). Teraz jest jedna wielka dziura w mojej pamięci. Kojarzy mi się coś, że temu ojcu spodobała się pewna kobieta pracująca w wypożyczalni filmów wideo. Pod koniec filmu jest scena, podczas której dzieci, chyba ze swoimi rodzicami, wystawiają jakieś krótkie przedstawienia teatralne. Wszystkie dzieci chciały wystawiać "Koty", natomiast "Hugh" z synem i swoim ojcem przedstawili scenę nawiązującą do "Sweeneya Todda: Demonicznego golibrody z Fleet Street". To chyba jest tak, że Hugh ledwo co zdążył na ten występ.
Mam nadzieję, że ten krótki i nieszczegółowy opis fabuły pomoże w identyfikacji tego filmu. Szukałem w filmach, w których wystąpił Hugh Grant i niestety nie mogłem go znaleźć (albo przeoczyłem po prostu), więc możliwe, że coś pokręciłem. Liczę na to, że ktoś się połapie o jaki film mi chodzi.
Wesołych jajek wszystkim życzę! :)
To "Dziewczyna z Jersey" ("Jersey Girl").
http://www.filmweb.pl/f35982/Dziewczyna+z+Jersey,2004
Nie Hugh Grant, a Ben Affleck grał tam główną rolę :-)
Pozdrawiam!
Nie znam tytułu
poszukuje filmu który oglądałem już dobre parę lat temu. Był to film w
którym grupa ludzi chroniła przed złem w domu? zło nie mogło wejść do
środka (jakies demony?)bo drzwi były oznaczone krwią głównego bohatera (był
czarny chyba) potem jeden z bohaterów zmazał krew bo został skuszony przez
demona wiadomo jadka czarny ginie jego role przejmuje główna bohaterka.
Pamiętam tez ostatnia akcje jak główna bohaterka jako jedyna ocalała wsiada
do autobusu i znaczy drzwi autobusu krwią a na następnym przystanku na
pustyni drzwi się otwierają twarz jakiegoś czarnego który grzecznie
dziękuje i nie wchodzi (wiadomo o co chodzi).
pamiętam tyle byłbym bardzo wdzięczny jak ktoś pamięta ten film.
pawel161@gmail.com
Przepraszam Cię kolego -Argento251-
Po tym jak napisałeś, dorwałem ten film i jednak jest to Mutant / Mimic
Dziękuję za szybką odpowiedź.
Witam. Szukam 2 filmów prawdopodobnie max z lat 90.
Z pierwszego pamietam, ze ludzie lezeli na lozku i to lozko wsysalo w siebie jakby. pamietam motyw ze wessalo jakies urzadzenie z wtyczka tez. działo sie to pare razy chyba, pomieszczenia byly sterylne, cos jak szpital, ale moge sie mylic. Kiedys wpadła mi nazwa pozeracze ciał, ale nie mam pojecia czy cos z tym zwiazanego. (na pewno nie freedy kruger)
Drugi film to jak jazys mlodzi ludzie, cos kolo liceum moze plyneli na tratwie jakiejs, ale nie na wodzie tylko na jakiejs czarnej lepiacej sie substancji, ona tak lekko przeciekala przez okragle deski tratwy. Jakas dziewucha zapalila papierosa i kucnela przy boku tratwy i ta substancja ja wciagnela, a tamci nie zdazyli jej uratowac i nie pamietam czy pozniej ich tez to wciagnelo.
Licze na pomoc, bo chcialbym sie przekonac co w tych filmach takiego ciekawego, ze za mlodu je ogladalem ;)
też widziałem jedynke dawno temu na tivienie w nazwie było coś ze snami,może łowcy koszmarów czy coś (kojarzy się z freddym ale to na pewno nie to)
jakiś czas temu oglądałam chyba na TVP 1 film, w którym dziewczyna (chyba nastolatka) próbowała upozorować swoje porwanie, żeby ojciec zwrócił na nią uwagę, kiedy schowała się do bagażnika jakiś facet porwał ten samochód nieświadomy, że jest ktoś w nim. Kiedy ją zobaczył, chciał ją zostawić, ale ona wolała z nim zostać. Wszyscy ich szukali, bo myśleli, że on ją porwał, aż w końcu się w sobie zakochali i kończy się jak on ratuje jej życie z jej wujkiem czy jakoś tak.. ale za nic nie mogę sobie przypomnieć tytułu
Witam!
Mysle, ze mam ciekawa zagadke.
Poszukuje filmu z lat 80 (sadze, ze z koncowki).
Dwoch przyjaciol mieszkalo w domu przy plazy, niedaleko uczelni.
Jedne z nich gral w tenisa.
Nagle z pewnych przyczyn (chyba rodzice im odcieli kase albo jakis inny powod) musieli zaczac sie przebierac za kobiety (lub jeden z nich bo dokladnie nie pamietam).
W kazdym badz razie chlopak chodzi na uczelnia jako dziewczyna, ma ruda peruke no i ogolnie jest smiesznie. Do tego zakochuje sie jeszcze w jakiejs lasce ze szkoly.
Aha... i byl jeszcze jakis motyw, ze jeden z nich pomalowal sie na czarno tylko po to zeby dostac stypendium dla czarnych studentow.
Fajny film, ostatni raz ogladalem go jakie 15 lat temu na kasecie VHS.
Ktos pamieta jaki moze byc tytul?