Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

wiele sie o tym mówi, sczegolnie jesrli chodzi o Eastwooda, a ja nie wiem co to znaczy

Sceny filmowe, epizodyczne rólki... Jest ich setki tysięcy. Jak to się dzieje, że jedne zapadają nam w pamięci na dłużej (jeśli nie całe życie!), a inne nie?
Sceny filmowe, epizodyczne rólki... Fascynują, bawią, rozśmieszają, elektryzują, wbijają w fotel, denerwują, zmuszają do myślenia, ba, zdarza się, że zmieniają...

więcej

Poszukuję tekstu wypowiadanego przez głównego bohatera filmu "Ten pierwszy raz" - ang. "trojan War" z J Love Hewitt. Chodzi mi o fragment z kredkami świecowymi, który główny bohater mówił właśnie do prezyjaciółki (J L H) , a zamierzał nim zabajerwoać dziewczynę, którą chciał bzyknąć :] . Kto oglądał, będzie wiedział o...

więcej

Często używamy tych pojęć, nie zawsze jednak rozumiemy je tak samo. Dla jednych kino ambitne to takie, które jest zrozumiałe dla garstki ludzi i skierowane właśnie tylko do wąskiej grupy osób, filmy niosące głębsze przesłanie, filmy wielopłaszczyznowe, 'dotykające' jakiejś prawdy o człowieku (nie zawsze też osoba,...

ekhm jestem tu nowy :D i niewiem jescze jak dodawac nowe filmy do bazy danych, ktos mi pomoże?? :P

Jak narazie dodawałam "wiadomości" do filmów bądź postaci które już są w bazie danych, moje pytanko brzmi : jak mozna dodać zupełnie nową osobę kina ? w jaką opcje trzeba wejść czy kliknąc żeby dodać kogoś nowego ?
pliz help :)
pozdro papap
z gory thx

Film byl o dziewczynie uczacej chyba w szkole gdzies w biednej wsi w Azji. Jeden z jej mlodziutkich uczniow uciekl do miasta szukac pomocy czy pracy a ta nauczycielka pojechala za nim go szukac. Pamietam scene jak czekala caly dzien przed budynkiem TV az w koncu ja wpuscili i nadali na antenie info, ze szuka tego...

1- AKIRA
2- KILL BILL (ogólnie)
3- SPIRITED AWAY
4- NINJA SCROLL
5- TERMINATOR (część 1 i 2)
6- PREDATOR
7- SHAOLIN SOOCER
8- SZKOŁA ROCKA
9- TRIO Z BELLEVILE
10- AVALON

Było mi bardzo trudno wybrać ulubioną dziesiątkę, gdyż lubianych tytułow mam dziesiątki, do tego jestem fanem anime i trudno mi było to...

więcej

oba dzieła Darrena Aronofsky'ego "Pi", Requiem dla snu". Są to filmy poruszające do głebi, prawdziwe i sprawiające cierpienie. Powszechnie znana jest opinia wielu ludzi, którzy widzeli "Requiem" i twierdzą, że "woleliby go nie oglądać". Z niecierpliwością czekam na kolejne dzieła tego artysty. Już nie pamiętam kiedy...

więcej

Który film jest lepszy, moim zdaniem 'Polowanie.." bardziej wciąga i ogólnie jest lepszy