Tutaj chciałbym abyście zdradzili mi jakie sa wasze ulubione sceny (oczywiście podajcie też z jakiego filmu i jego rok produkcji). Moją ulubioną sceną jest ta, gdy Han Solo biegnie za szturmowcem wrzeszcząc, a następnie kiedy wrzeszczy na widok około setki szturmowców (Gwiezdne Wojny Epizod IV: Nowa Nadzieja;1977/1997)...
więcejInteresuje mnie Wasz stosunek do zwiastunów filmowych - kierujecie się nimi uwagę przy wyborze repertuaru? Interesują Was jako sztuka sama w sobie? Jakie są Wasze ulubione zwiastuny? Czy też może wcale nie zwracacie na nie uwagi? Piszcie!
jak wyżej: interesuje mnie kupno/wymiana klasyków kina noir, gangsterskiego i szpiegowskiego. proszę o kontakt: kazik-77@wp.pl
pozdrawiam
Jaki film wampiryczny nosił podtytuł:"przepraszam ale pańskie zęby tkwią w mojej szyi" oraz kto był reżyserem tego dzieła??
To pytanie z magazynu CINEMA! prosze o pomoc bo nie mam pojęcia :).
szukam tytułu pewnego filmu. o ile dobrze pamiętam zaczyna się od sceny w której facet rzuca kamieniami w okna kościoła. później opowiada księdzu historię swojego życia. miał od dziecka szczęście: szpital w którym miał się urodzić ale rodzice nie zdążyli dojechać spłonął, gdy grał w kości wyrzucił 1 bo kostki ustawiły...
więcejSzukam ciekawych niemieckich produkcji, ktore mozna by pokazac studenckiej braci. jak narazie mysel o 'biegnij, lola biegnij' i 'nigdzie w afryce' . Macie inne propozycje ?
moim zdaniem film Wykidajło zasługuje na miano naprawde dobrego filmu podobala mi się rola Patricka Swayze