Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Czy może mi ktoś napisać skąd mogę ściągnąć dzwię budziak jak ten z Vanilla Sky-"open Your Eyes..."?
Będę wdzieczny za pomoc.

Hej! Film opowiada o chłopaku, który ( chyba ) jest Żydem i jednocześnie ich nienwidzi ... napada na nich i szykanuje. Tyle pamiętam. Nie moge sobie przypomniec ani tytułu, a co gorsza nazwiska głównego bohatera. Może macie jakies propozycje ?

Są filmy, które cenimy za efekty specjalne, inne uważamy za kultowe z powodu dobrego, czy nawet genialnego scenaruisza, jeszcze inne lubimy za to, że grają w nim nasi ulubieni aktorzy. A co Was "pociąga" w Waszych ulubionych filmach?

JA jestem za , choc wiem ze to oznacza upadłość ORŁA KOPERNIKA i GRUNWALDU oraz NASZEGO KINA

Zauważyłam, ze w większości przypadków aktorów/aktorki uważa sie za super, bo poprostu ładnie wyglądają na ekranie. Nie liczy sie to jak gra, tylko to czy jest ładny!! Większość z nich jest dobrych w tym co robi lecz nie wszyscy - ostatnio widziałam w TV takiego ładnego chłopaka ale niestety grać to on za nic nie...

Jakie są waszym zdaniem najlepsze sceny filmowe, takie które na trwałe zapisały się w historii kina? Dla mnie np scena gdy Rutger Hauer podaje rękę Fordowi w "Łowcy androidów". Albo scena z wózkiem i schodami w "Nietykalnych". Czekam na propozycje i wasze zdanie. Pozdrowionka:)

Hej! Film opowiada o chłopaku, który ( chyba ) jest Żydem i jednocześnie ich nienwidzi ... napada na nich i szykanuje. Tyle pamiętam. Nie moge sobie przypomniec ani tytułu, a co gorsza nazwiska głównego bohatera. Może macie jakies propozycje ?

Uważam iż jest to niezwykła osobowoś i nieprzeciętny talent aktorski. Nie jest piekny w typie cukierkowych lovelasów jedna to co potrafi zrobić z mimiką twarzy i oczami stawia go w pierwszym rzędzie. Jego niezapomiane role, m.in Niebezpieczne związki, Portret damy, Nędznicy czy Król Olch, na długo pozostaną w...

Cześć mam problema bo widziałem kiedyś w tv fajny horror ale nie pamiętam tytułu ali obsady :( (nie pamiętam bo byłem mały jak go widziałem).
W filmie generalnie chodziło o to że kobieta robiła sobie remont w domu i pomagał jej jeden facet, ale ten facet zrobił sobie w ścianach sekretne tunele i później kobieta miała...

więcej

Zainspirowany Waszą aktywnością na forum "Dziesiątka najlepszych filmów" - wymyślam kolejny ranking. Narodził się on z potrzeby zaznaczenia, że Polacy nie gęsi i ... swoje kino znają i kochają!
Jeśli taka Wasza wola, możecie cykl filmów lub serial potraktować jako jeden tytuł. Pamiętajcie o regule - 10 filmów i ani...

więcej