poszukuję filmów, w których media pokazują się na wojnie - czyli dziennikarze, korespondenci wojenni też w to wchodzą - do pracy licencjackiej. Media nie muszą tam występować w głównej roli, ani nawet w roli drugoplanowej. Mogą być tłem, albo występować nawet w jednej scenie. Z góry dzięki
witam. szukam tytulow filmow, w ktorych tematem przewodnim sa przesluchania policyjne, sadowe, prokuratorskie. moga to byc takze znane panstwu seriale lub filmy w ktorych przesluchania wystepuja tylko w poszczegolnych scenach. za info dziekuje. pozdrawiam.
Byl sobie taki film...
zaczynal sie jak facet siedzi w celi smierci na krzesle elektrycznym i nuci sobie piosenke... byl w nim demon przenoszacy sie przez dotyk...
wiem ze malo szczegolow ale moze ktos to pamieta film z lat 90 - 95 to wszystko co pamietam byl nawet chyba z 2 razy w TV...
Dzieki
film pochodzi z lat 80-90, opowiada o kulisach najwiekszych operacji 2wojny światowej. Nie ma w nim akcji, sa tylko dialogi. Generałowie dyskutują, sprzeczają sie, politycy tez. Wszystko dzieje sie na salonach,ale także na imprezach i bardziej kameralnie. Do tego wspaniała muzyka. Ktos pomoze?
przepraszam za 2gi...
Prawie nic o nich nie wiem:
1. Miejscem akcji jest głównie samolot z czterema silnikami. Samolot ten bierze udzial w jakiejs wiekszej akcji, jak wracają do bazy to jeden z silników gaśnie, później drugi, trzeci, i w filmie chodzi o to czy dotrą do bazy.
2. Drugi film to tez sie dzieje w samolocie. Film jest...
nawiąże kontakt z ludzmi mającymi coś wspólnego z sztuką operatorską.... jajo44@wp.pl lub nr gg # 6580886
Czy ktos zna tworczosc niejakiego The Syntetic. Zastanawiam sie od kilku dni czy nie jest to przypadkiem jakis solowy projekt naszego czolowego krytyka... ten glos, wszechobecne filmowe nawiazania w utworach. Zaqpoznajcie sie prosze z jego piesniami i wspolnie pozwolmy zaistniec panu Zdzislawowi na szerokim rynku...
Mam pytanie: czy kojarzy ktoś tytuł filmu opowiadającego o faszyście (we współczesnej ameryce) który trafia za kratki (zabił murzyna który chciał ukraść mu samochód). Tam weryfikuje swoje poglądy w zderzeniu z otaczającą go rzeczywistością a kiedy wychodzi z paki wyciąga swojego młodszego brata ze środowiska faszystów...
więcej