Witam kilka lat temu widziałem film, ale niestety tytuł uciekł. Pamiętam trochę szczegółów produkcja raczej USA lata 90, Mlody chlopak mieszka w małym miasteczku nad jeziorem, chodzi do szkoły, zauważa z tarasu swojego domu jak w nocy kompie się dziewczyna w jeziorze po drugiej stronie jeziora. Dziewczyna zaczyna się...
więcej
Bodaj komedia. Lata 90-te lub 2000. Średniowiecze. Główny bohater (magik/merlin?) Pomaga pewnemu rycerzwowi pokonać w turnieju niepokonanego (czyba czarnego/złego) rycerza. Zbroja z luster oslepia przeciwnika.
Ktoś kojarzy film?
Dzięki za pomoc. Pozdrawiam
Jaki seans filmowy można zrobić na wieczór chodzi mi o zbiór filmu który składa się z kilku części np. Władca pierścieni czy Harry Potter
Witam, szukam filmu, w którym w pierwszej połowie była grupka studentów która chyba z
profesorem postanowiła zrobić eksperyment. Wyjechali w tym celu do chatki w lesie, a
eksperyment miał na celu wszczepienie im czegoś co pozwalałoby na komunikację
telepatycznie.
Tyle kojarzę i nie wszystkiego jestem...
Szukam filmów fantasy/s-f możliwie najbardziej podobnych do:
- Underwolrld
- Blade
- Matrix (tylko jedynka)
- Resident Evil (tylko 1-3)
- Pitch Black, Riddick
- Piraci z Karaibów (tylko 1-3)
- Johnny Mnemonic
- Gwiezdne wrota
- Lara Croft: Tomb Raider
- Piąty element
- Krew jak czekolada
- Kruk
-...
Witam, od kilku lat poszukuje tego filmu.
Wydaje mi się, że był to polski film. Ukazywał on patologię. Opowiadał o kobiecie, nosiła czarną skórę oraz miała krótkie kręcone włosy, czarne lub brązowe. Pamiętam jedynie kilka scen i informacji:
- Jakiś facet (dawny znajomy/kochanek) próbował ją złapać w pociągu aby z...
Pamietam, że kiedyś w tv oglądałam taki film wydaje mi się, że był on z tematyki sci-fi. Wiem na pewno, że była tam grupka ludzi, która postanowiła skryć się w barze (przynajmniej wydaje mi się że był to bar, na górze był pokój) przed jakąś chorobą która panowała. Nie jestem pewna czy to było coś związanego z...
był rok 93 to ja miałem 13 lat, mało pamiętam. był pan w ameryce i przywiózł do Paryża małego chłopca. on Indianin nie wiedział jak żyć. ten pan go uczył. wrócił z tym chłopcem do Ameryki i on był u siebie, podobało mu się, więcej nie pamiętam.
Dzień dobry.
Mam zamiar odświeżyć sobie kilka bajek Disneya i nie tylko i mam pytanie. Polecacie bardziej wersję z dubbingiem czy oryginał? Dubbing wiadomo - nostalgia, fajne piosenki i nie tylko. W oryginale nie widziałem chyba żadnej bajki, więc by było coś nowego + no oryginał to oryginał. Może ktoś oglądał jakąś...