Czy możecie polecić jakieś kryminały detyktywistyczne w stylu "grupa ludzi zamknięta w rezydencji" dochodzi do morderstwa lub morderstw i wszyscy szukają mordercę i motywu. Takie "morderstwo w orient ekspres", ale bez pociągu :) lub coś ala Gosford Park.
1. Szukam filmu, który oglądałam jakieś dziesięć lat temu i zakładam, że był z okresu 1990 -2009. Pamiętam tylko fragment jak jacyś ludzie zajechali drogę mężczyźnie i go porwali, bo chcieli odzyskać diament, który był w jego posiadaniu. O porwaniu mężczyzny dowiedziała się jego żona i przyjaciel i wydaje mi się, że...
więcejhttps://www.filmweb.pl/Rain.Man podobno kultowy, dla mnie to premiera, ale skoro kultowy to polecam ;-)
Ja też szukam filmu którego wam powie dokładnie nie pamiętam Wiem że jest o dziewczynie która szukała pracy czy coś takiego i zatrudniła się w klubie tam zaśpiewała publicznie i wszystkim bardzo się spodobało i została piosenkarką tam w tym klubie gdzie poznała faceta z którym się przespała i zaśpiewała dla niego jej...
więcejKto był silniejszy Apocalypto czy Jean Grey? Mam na myśli film nie komiks. Kto by zwyciężył w starciu jeden na jeden?
Hejka. Nie pamietam tytułu filmu ale wiem ze byl to film fantasty albo sci-fi i ze chodziło w nim o to że pewien chłopak mial jakas moc ale o jej istnieniu nie wiedzial i razem z wujkiem czy kims został tak jakby teleportowany ze swojej planety/kraju bo tam byla wojna a ten chlopak byl jakims wyjatkowym dzieckiem i...
Cześć. Film stary na kasecie vhs ogladalem go ok 17 lat temu. Zapamietalem pare faktow.
Akcja dzieje sie chyba w Japoni. Gliwny bohater mezczyzna byl chyba prokuratorem.Jego kokedzy w momencie kiedy wychodza z gmachu budynku po wielkich szerokich schodach zostaja zastrzeleni z karabiniw maszynowych.Wczesniej na samym...
Oglądałem go prawdopodobnie jakieś 15 lat temu może więcej. Pamiętam, że jakiś facet z kobietą odkryli, że w studni znajdują się kosmici? czy coś takiego. Opuścili w wiadrze latarkę a w zamian dostali całe wiadro złota. Facet jak to zobaczył pojechał od razu do miasta kupić więcej latarek. Kobieta w tym czasie...