Hej,szukam tytułu filmu:
horror USA,akcja w małym miasteczku,ludzie schowali się w markecie,bo na zewnątrz pojawiły się potwory,ukryte we mgle,atakują sklep,chcą dostać się do srodka,a kto wyjdzie na zewnątrz,jest zjedzony.
pozdrawiam i proszę o tytuł
m609
Dziś Paweł Pawlikowski otrzymał kolejną już nominacje do Oscara, którego zresztą już dostał za "Idę". Ale w Polsce mało uznany - znany, za to Smarzowski i Vega triumfują. Co o tym sądzicie??? I czy znacie jakieś przypadki takie z zagranicznej kinematografii a w szczególności z samego USA???
Oglądałam go dawno temu więc mało pamiętam. Był dosyć stary jakoś z lat 90/80 i chyba pochodzenia amerykańskiego. Głównie pamiętam sam początek. Jakaś rodzina jechała samochodem i te auto robiło się czy wpadło do wody. Ta rodzina została przewieziona do szpitala i główna bohaterka (z wyglądu to pamiętam że była...
Szukam filmu o epidemii zombi w Wielkiej Brytanii. Pamiętam, że stworzyli mur wokół terenu skażonego, ale pewnego dnia wyjechali tam po coś. Spotkali jakby dwie frakcje jedną takich ala punków, a druga rycerzy.
Kilka lat temu w telewizji leciał film. Niestety pamiętam z niego tylko część ale moze ktos akurat to zna bo chodzi mi po glowie i nie daje spokoju.
Z filmu pamiętam akcje jak (chyba po jakiejś katastrofie ekologicznej lub innej) cos stalo sie z częścią populacji. Zostaly jakby dwa domy bądź cokolwiek to bylo. W...
https://www.filmweb.pl/film/Imperium+zmys%C5%82%C3%B3w-1976-30918
więc przy okazji zapytam o podobne tytuły, raczej ze wskazaniem na Azję ale mogą też być inne, filmy nie muszą być z tego samego okresu co wyżej wymieniony
dziękuję, pozdrawiam czuję się zobowiązany ;-)
Heej!
Pamietacie moze z jakiegos filmu- scena oswiadczyny I facet mowi do dziewczyny "you win".. dziewczyne troches oburzyly the slowa, pozniej chyba w rozmowie z mama czy kolezankami powtarzala im w jakiegos sposob sie jej oswiadczyny..
Z gory dzieki za pomoc! Pozdrawiam
Witam,
Szukam tytułu filmu sensacyjnego. Napad na luksusowy dom, ojca zabierają do bankomatu żeby wypłacił kasę,a w tym samym czasie pozostali bandyci rozprawiają się z matką i córką oraz jej chłopakiem. Nie będę opowiadał całego filmu, kto widział to wie o co mi chodzi. Moze ktoś pamięta tytuł?
Wydaje mi się, że...
1) Pamiętam ogólnie koniec. Okazało się że główny bohater zamarzł/zmarł na skutek choroby i przedstawione wydarzenia to była fikcja. Chyba akcja działa się podczas wojny (IWŚ?). Chyba tam był jakiś pamiętnik.
2) Film z mojego dzieciństwa, lata 1992-1995. Żaden ambitny film. Dziecko utknęło w rurze i w związku z tym...