Szukam filmu w czarno-białej stylistyce.Akcja działa się bodajże w Amazonce, ale nie dam sobie o to głowy uciąć. Mam wrażenie, że ten filmy był nagradzany w wielu miejscach, ale tutaj również pozostaje mi w głowie pustka.W skrócie: "czarno biały kolor, przyroda, murzyni, dzikość natury". Dziękuję za pomoc.
Witam, szukam filmu sprzed kilkunastu lat, w którym główni bohaterowie - 2 facetów (wydaje mi się że załoga ambulansu ale nie jestem pewny) trafia do sekty. Sekta ta odkryła/ wyliczyła wzór kiedy nastąpi koniec świata. Jeden z bohaterów ucieka(?) drugi zostaje bo uwierzył sekcie - planują oni się zabić czy tam zasnąć...
więcejSzukam filmu amerykańskiego, w którym na początku był konwój więźniów samolotem, nagle (chyba) główny bohater robi w nim dziurę, samolot ląduje awaryjnie (możliwe, że w jakimś jeziorze to było) i główny bohater ucieka, cała policja go szuka. Tam jeszcze była chyba jakaś scena z nowym gliną, gdzie otwiera kajdanki...
Witajcie kojarzycie mad max a z melem gipsowe?w jednej ze scen miał miniaturową pozytywke i grała melodia heppy wersdey to you mam identyczną z tą sama melodie
Film juz ma napewno kilka latek.z tego co pamietam to dziewczyna traci kontakt z chlopakiem.on sam zabunkrowal sie w mieszkaniu zakleil okna i drzwi i gral ciagle na komputerze,wiem ze dochodzi o ile pamietam do serii samobojst ginie rowniez chlopak o ktorym pisale.okazuje sie ze winny jest temu komputer lub jakis...
Szukam filmu o wywoływaniu duchów/tablicy ouija, gdy go oglądałem na tvp2 nie wydawał się być horrorem (albo po prostu nie strasznym horrorem), grupa ludzi nie wiem czy przyjaciół może jacyś uczeni, jeden z nich postanowił im opowiedzieć o tej tablicy, ale wszyscy z tego grona nie wierzyli w nadprzyrodzone rzeczy, ale...
więcejPrzyjeżdża młody lekarz na prowincję. Tam między innymi natrafia na młodego chłopaka którego chciał skierować na operację serca za to, że dzieciak zapalił sobie cygaro ojca i najadł się słodyczy. Natomiast ten starszy lekarz lubił sobie popić trochę. Z jeziora wyszła naga dziewczyna która się nie wstydziła tego...
Witam! Szukam filmu, ktory kiedys ogladalem. Rodzice kupili dziewczynie na 18urodziny auto ktore przywiozl kolega z pracy matki.. dziewczyna zaginela.. na koniec okazalo sie, ze zabojca jest kolega matki. Wyjasnilo sie to jak na koniec filmu matka sprzedawala samochod, ktory mial byc prezentem corki i znalazla tam jej...
więcej