Szukam filmów gdzie losy ukazane są w zależności od jakiegoś wyboru coś typu Efekt Motyla, Mr Nobody, Kod Nieśmiertelności lub Na Skraju Jutra
właściwie była to interaktywna książka, jako dodatek do jakiegoś magazynu dla dzieci, pewnie z lat 90-tych, może początek 2000.... Na CD.
Diabeł rozbijał lustro, potem czytając książke można było znaleźć kawałki szkła na stronach.
o lekarce, psychiatrze. Biograficzny. Jeżeli trafnie pamiętam: w Brazylii; zaczęła pracę w szpitalu mniej więcej w drugiej połowie XX wieku. Sprzeciwiała się elektrowstrząsom; stosowała arteterapię; przynajmniej kilku z jej pacjentów zostało twórcami, których arty miały wartość inną jeszcze niż wyłącznie lecznicza
Nastolatka 16-17 lat opiekuje się rodzeństwem po śmierci rodziców. Potem chcą jej zabrać jej braci i Sister. Pamiętam chatę w lesie i ktoś tam im kupował jedzenie a ona ciężko pracowała w koło domu. Aktorka była blondynką podobna do młodej Renée Kathleen Zellweger. Ktoś kojarzy?
Ten film ogladalem wczesniej niz dziesiec lat temu, przypomina mi sie jedna scena a wraz z nia caly klimat filmu.
Bardzo chcialbym znowu go obejrzec.
Mianowicie, para mlodych ludzi w swietnym nastroju jedzie autostrada przez amerykanska pustynie, w pewnym momencie kobieta znajdujaca sie na miejscu pasazera, wstaje,...
Poszukuję filmu, oglądałem go baaaaaardzo dawno temu jeszcze za małego dzieciaka, pamiętam tylko, że była w niej scena, gdzie facet z "chowa" papierosa w ustach całuje kobietę "wyciąga" papierosa i dmucha jej dymem w twarz, proszę o pomoc, bo za nic nie mogę tego znaleźć, a przez to nie mogę spać po nocach xD
Szukam filmu, który parę lat temu oglądałem w telewizji. Nie pamiętam dokładnie o co chodziło, ale bohater próbował wyjaśnić tajemnicze zgony - ludzie zmieniali się w biały proch. Kojarzę scenę, w której lekarz wykonywał sekcję zwłok jednej z ofiar i mówił, że serce rozsypało mu się w rękach.
Hej, szukam filmu, oglądałam go kiedyś w telewizji i niestety nie zapamiętałam tytułu. Z tego co pamiętam opowiadał o lotnikach, których nowe samoloty zaczęły w niewyjaśnionych okolicznościach się psuć, i piloci ginęli. Jednak dowództwo zrzucało winę na niekompetencję pilotów. Pamiętam, że jeden pilot zginął podczas...
więcejNiedawno gdzieś w odmetach internetu trafiłem na scene, w której (to bylo chyba w szkole, cos w rodzaju szkolnego przedstawienia) występuje dziewczynka, nie wiem moze miała z 10-12 lat, i rapuje jakieś wulgarne teksty niczym dobry nigga, publiczność w szoku. Chyba potem na scenie pojawia sie jej ojciec, nie pamiętam...
więcej