Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Poszukuję filmów rozgrywających się w zimie, chodzi mi o lata 90, ewentualnie 70', 80'

AKCJA DZIEJE SIĘ JAK JAKAŚ para filmuje zabójstwo przez policjanta cywila .... potem ten policjant chce ich dopaśc ... znacie może tytuł ??

Czy ktoś może wie gdzie mogę obejrzeć stare filmy świąteczne (przed 1970)? Zauważyłam, że w Polsce nie za bardzo można je znaleźć.( znalazłam tylko: "Holiday Inn", "cud na 34 ulicy" i "White Christmas")
Ps. Wszystkiego najlepszego z okazji Mikołajek :D

Ten film oglądałem prawie na pewno w latach '90 na kasecie wideo (tak więc filmy z XXI wieku raczej odpadają). Główną rolę grał aktor wg mej pamięci podobny do Judge'a Reinholda (choć to może być nieprawdą). Początek fabuły to casting, który wygrywa pewna blondynka, bardzo podobna do pewnej schorowanej kobiety -...

Zwiastun - youtube com watch?v=oE2tB2E6-8k&t=30s ( zamiast spacji - kropki)

Avengers: Endgame – zapowiedziany amerykański fantastycznonaukowy film akcji na podstawie serii komiksów o grupie superbohaterów o tej samej nazwie wydawnictwa Marvel Comics. Za reżyserię odpowiadać będą bracia Anthony i Joe Russo, a za...

więcej
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Poszukuję tytułu horroru który oglądałem parę lat temu. Wiem, że w jakiejś szopie mężczyzna pracujący bądź naprawiający rębak zostaje do niego wepchnięty i zmielony. Drugie co pamiętam, to to, że dziewczynce ktoś powiedział, że jak wypadnie jej ząb to coś się stanie i ona po jakimś czasie wywróciła się na rowerze i...

Jakieś 4,5 lat temu oglądałam film o kobiecie która wyjechała do jakiegoś kraju na wakacje (?) I poznała tam męzczyzne za którego szybko wyszła. Okazał się tyranem, było to związane z jego wiarą, chłopców i dziewczęta obrzezano, on ją czymś poparzyl i ma blizny na całym ciele. Historie opowiada już po wydostaniu się z...

więcej

Witam

Chodzi mi po głowie film w którym akcja toczy się wiosce gdzie para przeprowadza się z miasta po śmierci córki. I w tej wiosce okazuje się że są rytuały i mogą jej życie przywrócić pod warunkiem że nie może wioski opuścić.

Czy ktoś mógłby polecić mi jakieś dobre dramaty lub generalnie,
filmy chwytające za serce? Niekoniecznie muszą to być historie
miłosne. Z góry dziękuję.