Hej, potrzebuje pomocy. Jakieś 20 lat temu ogladalem w telewizji publicznej film, którego fabuły zupełnie nie pamietam, aczkolwiek pamietam scenę która wprowadziła mnie w stan ogromnego przerażenia. W filmie jednym z bohaterow był mężczyzna któremu dokuczał chłopiec i w scenie o której mówie, mężczyzna (chyba) siedzi...
więcej
Witam :) Szukam bajki ze swojego dzieciństwa, czyli lat 90-tych.
Na początku poznajemy dziewczynkę na wózku inwalidzkim i jej brata. Rodzice są bardzo zmartwieni. Za oknem stoi ulepiony bałwanek w czarnym kapeluszu który do nich mruga, potem ożywa i zaczyna z nimi rozmawiać. MA na imię snołgen. Zabiera dzieci w...
Film o dzieciach które walczą z potworami
Wiem że akcja działa się w blokach mieszkalnych A potworki były raczej czarne.
Dzieci też były czarne
Otoz akcja toczy sie we Francji badz Angli w XVIII wieku w srodowisku arystokratycznym. Hrabina badz ksiezna zostaje niesprawiedliwie uwiklana w afere przez bodajze zdradzajacego ja meza,przez co traci majatek i popada w nedze. Ma tez siostre,ktora umiera lub popelnia samobojstwo,tak jej przynajmniej...
Poszukuje filmu, ktory kiedys obejrzalem w telewizji, ale nie moge sobie przypomniec tytulu :( .Podejrzawam, ze byl to komediodramat
W tym filmie klaun przyjeżdża do domu pewnego dzieciaka który świętuje swoje urodziny wraz ze swoimi przyjaciółmi. Kiedy klaun jest już w domu i pokazuje sztuczki, to dzieciom się nie podoba i przez przypadek klaun potyka się o sznurek nawiązany na przejściu do kuchni przez innego dzieciaka i nadziewa się na nóż. Kilka...
więcejWitam, poszukuję starej gry logicznej. Runda polegała na tym żeby odbijać piłeczkę w ten sposób aby ona zbiła odpowiednie kafelki, były tam zamknięte dynie które rozbijały resztę kafelek. Motyw był ze słoneczkiem i pamiętam że również były tam czaszki i bomby. Będę wdzięczna za pomoc ponieważ ta gra męczy mnie od...
Zasady według kreatora i wodzireja tematów zagadkowych i nie tylko-niezastąpionego Montago ;)
1. Odpowiedź z naszym tytułem wpisujemy bezpośrednio pod ostatnim postem, tak by Gra utrzymała jednolity ciąg wypowiedzi.
2. Polskie litery Ą , Ę, Ń traktujemy jako A, E, N. Litery Ć, Ł, Ś, Ż, Ź można traktować dosłownie,...