Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Z tego co pamiętam w filmie główną aktorką była dziennikarka która pojechała na jakąś wieś. Były sceny w kościele (rozmowa z księdzem, trumna).
Scena końcowa odbywała się w jakiejś szopie, gdzie był egzorcyzm, latało wszystko itp.
Ta aktorka chyba była słabej wiary a jeden z jej rodziców nie żył.

Ktoś wie?
Jak...

więcej

Witam, szukam filmu (moze to był serial?), którego kawałek ogladałem na pewno przed 2010 rokiem. Był o żyjącym domu, który miał w szafie (chyba) serce, albo płuca, oddychał, poruszał się. Tylko tyle pamiętam. Coś mi świta że to był polski film, ale widziałem to za dzieciaka więc mogę się mylić

Witam, poszukuję bajki, którą kiedyś oglądałam o chłopcu, który miał za przyjaciół żywe książki, miały one ręce i nogi, buzie i charaktery. Niestety nie pamiętam więcej szczegółów, ale mam nadzieję, że ktoś kojarzy.

Witam. Szukam tytułu filmu.
Mało z niego pamiętam
Chłopak miał zaburzenia słuchu, skonstruował maszynę która pozwalała mu nagrywać dźwięk ludzkiego ciała? pola astralnego? duszy?
Nagrał dźwięki wszystkich byłych facetów dziewczyny która mu się podobała i później jej to puścił z iPod'a.

Tak jak w tytule, szukam filmu o matce i córce będących świadkami morderstwa, przez co muszą uciekać przed mordercami - między innymi na tratwie, chowając się w lesie. Córka jest dodatkowo chora na astmę i potrzebuje inhalatora. Z góry dziękuję za pomoc,

SZUKAM filmu w którym prawdopodobnie jest impreza urodzinowa nagle spada coś z nieba i wypala skórę . Ludzie zaczynają uciekać do domu jednak jedna dziewczynka prosi mame żeby jej otworzyła ta tego nie robi . Później chyba oddaje ja w ręce Alfonsa dziewczyna zostaje faszerowana narkotykami zgwałcona itd . Jej siostra...

więcej

Ja sądzicie co reżyser chciał przez to osiągnąć/osiągnął/nie osiągnął? Jak wpłynęło to na film? Poprawiona wersja pytania, które zadawałam już na tym forum. Do pracy domowej. Proszę o kulturalne i merytoryczne odpowiedzi, takie, które będę mogła pokazać w prezentacji (muszę zrobić screeny, żeby nie było, że sobie sama...

więcej

Witam, szukam filmu, w którym kobieta pracowała chyba jako ktoś w rodzaju informatyka, w domu. Nie znali jej sąsiedzi. Była umówiona gdzieś za granicą z jakimś mężczyzna. Na statku/ łodzi po tym jak się przespali ten mężczyzna próbował ją zabić. Zależało mu na jakiejś płycie CD. kobiecie udało się uciec, ale okazało...

więcej

poszukuję horrorów/thrillerow, w ktorych akcja toczy się w miejscu odludnym, typu pustynia, wyspa, lasy, góry. coś w stylu filmów Enter Nowhere, Wolf Creek, Wyspa Strachu, A lonely place to die, Backcountry.

Siema,szukam filmu którego ogladalem kilka lat temu i nie mogę go teraz znaleźć,film miał nazwę w stylu "6 klasa" byłem przekonany ze się tak nazywał ale nie mogę go znaleźć,pamiętam z niego tyle ze był jeden chłopiec który był gnębiony,na samym starcie filmu cala klasa grała w koszykówkę i po meczu każdy uderzył tego...

więcej