Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Od dłuższego czasu bezskutecznie poszukuję filmu, w którym pojawiają się upiorni jeźdźcy (w końcu okazuje się, że to słomiane manekiny odziane w zbroje i osadzone na koniach, które podążają za jednym prowadzącym - taka mistyfikacja). Czy to horror? Nie pamiętam. Film oglądałem w dzieciństwie (w latach 70 lub 80-tych)....

więcej

Witam.

Oglądałem kiedyś w telewizji film kompletnie nie pamiętam tytułu wiem tylko tyle, że leciał w tv kilka lat temu więc najnowszy nie jest. Po grafice może rok 2010, ale nie chcę nikogo zmylić.

Była taka scena w filmie.

Mężczyzna z kobietą wiek około 45 lat oboje mieszkali i pracowali we 2 na swojej...

więcej

Film opowiadał historię chorej na raka kobiety, w której zakochuje się lekarz. Młody lekarz chce za wszelką cenę uratować jej życie. Chciałabym go znowu obejrzeć ale zapomniałam tytułu. Czy ktoś pomoże?

Może ktoś polecić?najchętniej z lat 90 i z epizodem zimowym/świątecznym ale nie koniecznie oprócz kevina i cudu na 34 ulicy

Mam ogromny problem. Poszukuje filmu świątecznego. Znam fabułę może ktoś rozpozna o jaki film chodzi: dwójka dzieci i kobieta jadą do zmyślonego państewka na święta w którym królem jest wujek tej dwójki (dzieciom zmarł ojciec). Kobieta i dzieci sprawiają że świat nabierają magii, pozostając nieprzyzwyczajonymi do zasad...

więcej

leciał w tv gdzieś na początku lat90, przyjaciel był zielony. tylko tyle niestety pamietam, film produkcji usa

Oglądałam jakiś czas temu na tvn film.
Pewnien chłopiec przeprowadził się z mamą do małego miasteczka. Był sam nie miał kolegów, aż któregoś razu udało mu się poznać jednego chłopca który był sparaliżowany, mama tamtego nie chciała by się spotykali ponieważ nie chciała by ten poznał ich sekret. Okazało się że sama...

Cześć, poszukuję pewnego filmu o pedofilu. 'Film opowiada o rodzinie, która żyje sobie w miasteczku. Pewnego dnia córka wracając ze szkoły do domu, zostaje zwabiona, zgwałcona i zamordowana przez sąsiada w takiej małej piwniczce. Potem jako taki duch obserwuje wszystkie te zdarzenia. Jeśli dobrze pamiętam to jej...

Za pierwszy polski film fabularny uznaję się film Antoś pierwszy raz w Warszawie ale ten film nie przetrwał. Przetrwała natomiast Pruska Kultura z roku 1908. Natomiast pierwsze filmy w ogóle w dziejach polskiej kinematografii nakręcił Bolesław Matuszewski choć arcydziełami tego nazwać nie można bo to były krótkie...

Cześć, czy wiecie czy i gdzie można zdobyć scenariusze (szczególnie tych bardziej znanych - Kieślowski, Wajda itd.) polskich filmów w internecie? Szukając scenariuszy łatwo znaleźć anglojęzyczne skrypty nawet najnowszych filmów, a z polskimi jest problem. Z góry dzięki!