Hej, szukam pewnego filmu który widziałam dość dawno temu lecz nie obejrzałam to do końca.
Z tego co pamiętam było tak:
Kobieta budzi się w piwnicy z blizna na brzuchu (po cesarce). Wycieto jej nienarodzone dziecko i porwano. Na własną rękę zaczyna poszukiwania tego kto jej to zrobił oraz próbuje odszukać swoje...
Dzień dobry. Szukam filmu o małżeństwie chorych na aids. Zaprosili do domu znajomych (a w zasadzie przyjaciół), i przy posiłku poinformowali ich o swojej chorobie. Znajomi pod byle pozorem zaczęli opuszczać przyjęcie i została tylko 1 osoba. Natomiast przyjaciółka żony po usłyszeniu powyższej informacji długo nie...
witam, w jakim filmie (wydaję mi się, że w tematyce swiątecznej) występuje motyw, iż jakiś facet chce zbudować w miasteczku coś co kiedyś tam stało, nie pamietam co to konkretnie było wiem, ze mialo byc obwieszone zarowkami, które główna bohaterka (prawdopodobnie jego partnerka/żona) zamówiła a te mogą nie dotrzeć na...
więcejWiec oglądałam ten film kilka lat temu. Dobrze zapamiętałam dwie sceny. Wiec w pierwszej scenie jest mężczyzna, który znajduje się w spa(?) chyba i jest koło niego kobieta która wbija mu igły w nerwy tak żeby się rozluźnił w pokoju jest półmrok. Kobieta sobie idzie i zostawia go samego. Mężczyzna ma zamknięte oczy. Po...
więcejSzukam filmu o takiej dziewczynie, która wyjechała jakby na takie kolonie z mamą, jej mama ma tam gotować, a ona ma jej pomagać, za to tam jest, nagle na te kolonie przyjeżdża sławny piosenkarz itp... Proszę o pomoc.
oglądałem kiedyś film o chłopaku który na jakimś przyjęciu zgwałcił dziewczynę po czym dostała depresji i umarła a jej ojciec postanowił porwac tego chłopaka i mu zmienił płec, na końcu ten chłopak(juz jako kobieta) zabił tego ojca i pojechal do swojej siostry i matki prosić o pomoc czy cos takiego, może ktoś kojarzy i...
więcejFilm ten jest przez większość czasu animowany. Fabuła dotyczy gry, ktora nie pozwala sie wylogować do moemntu ukończenia jej przez chociaz jednego gracza. Główny bohater jest najwyzej w rankingu i kiedy dziewczyna, w ktorej sie zakochal zostaje porwana przez twórcę gry (w nierealnej rzeczywistosci) chlopak postanawia...
więcej
Oskar Schindler (Lista Schindlera)
Emil Brandt (Dobry Niemiec)
Baron von Rheingarten (Wyspa w czasach wojny)
Ludwig Muntze (Czarna księga)
Claus von Stauffenberg (Walkiria)
Hanna Schmitz (Lektor)
Hans Landa (Bękarty wojny)
(wybór za Danushą Goską, Stereotyp Polaka bydlaka...)
Lista do uzupełnienia...
Witam
Poszukuje starego filmu z Sophią Loren . Pamiętam jedną scenę . Kierowca automobila ( takiego starego z lat 20/30 ) potrąca bohaterkę którą gra Loren . A właściwie wydaje mu się że tak bo ta otwiera jedno oko upewniając się że tamten się przejął i potem znowu udaje nieprzytomną . Choć teraz nie jestem...
Co to jest strzelba czechowa?
"Jeśli strzelba wisi na ścianie w pierwszym akcie, to w drugim lub trzecim musi wypalić. Czytelnik/Widz czeka na ten strzał. Wszystko jedno, kto pociągnie za spust. Wydziedziczony syn może celować do ojca, ale może też zabić siebie albo…spudłować. Ważne, żeby strzelba wypaliła. Każdą...