Witam. Może to nie jest odpowiedni dział, (ale nie byłoby tego wątku tutaj gdyby nie usunięcie działu Muzyka), jednak mam ogromną prośbę, a zarazem pytanie.
Czy są wśród Was, drodzy kinomaniacy wielbiciele muzyki instrumentalnej?
Nie wiem co ona takiego w sobie ma, ale często przyprawia mnie o szybsze bicie serca....
Hej, od kilku dni próbuje znaleźć tytuł bajki, którą oglądałam w dzieciństwie jeszcze na kasecie VHS.
Moja pamięć przypomina mi tylko wybiórcze fragmenty.
Pamiętam, że temat był świąteczny. Zniknęła pierwsza gwiazdka, która miała pojawić się na niebie w wigilijny wieczór. Ktoś (nie pamiętam kto dokładnie) gwiazdkę...
hej
Szukam dwóch filmów. Nie znam tytułów, ani obsady.
Pierwszy jest o oszuście, który został oszukany przez grupę ludzi, którzy niby przypadkowo pojawiają się w jego życiu. Między innymi scena w kasynie, kradzież na wnuczka, numer z obciętym banknotem i inne. Raczej amerykański.
Drugi chyba szwedzki o...
Film typu thriller/horror, który oglądałam w 2012 wiec nie może być młodszy. Opowiadał o (chyba) dwóch kobietach (a może jednej?) uwięzionych w mieszkaniu jakiegoś psychola. Było to normalne mieszkanie w bloku, a nie jakiś dom na uboczu czy coś. Pamiętam, że film był mocno pokręcony i ostro walnięty :D Raczej nie był...
więcej
kiedyś oglądałam w tv z mamą
była mała dziewczynka (blond włosy i chyba niebieskie oczy) i jej matka wyjechała czy coś i dziewczynka była pod opieką babci i dziadka, no i babcia się chyba nad nią znęcała i dziewczynka zepchnęła dziadka ze schodów, później wróciła ta matka i chciała odzyskać opiekę nad córką, ale...
lecial w tv w latach 90,o malzenstwie(maz byl prawnikiem), ktore mialo 2 dzieci mlodszego brata i starsza siostre,adoptowali jakas starsza dziewczyne ktora okazala sie psychopatka i zaczela rujnowac ich zycie
Witam. Kino nie angielskojęzyczne . Film opowiada historie ojca , który po śmierci żony sam wychowuje nastoletnią córke.Kto oglądał pewnie będzie pamiętał finałową scene: Ojciec płynie motorówką z chłopakiem , który prawdopodobnie przyczynił się do śmierci córki. Chłopak ma związane ręce i prosi o o litość , niestety...
więcejMłoda dziewczyna płynie na jachcie z jakąś rodziną i w nocy morduje wszystkich pasażerów. Głównego bohatera jednak postrzela, ten wypada za burtę. Jej zleceniodawca jest na nią wściekły i wyrzuca ją później z wysokiego wieżowca za karę. Kojarzycie taką scenę w jakimś filmie? Szukam go od dawna, oglądałem to kiedyś w...
więcej