Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Jeśli jesteś stałym bywalcem kin studyjnych, a ambitniejsze produkcje nie są dla Ciebie utrapieniem - to Ciebie szukamy!

Poszukujemy osób do współpracy przy portalu kina niezależnego FalaKina.pl.

Jeśli chciałbyś/chciałabyś spróbować swoich sił w recenzowaniu na stronie www albo piszesz zbyt mało, żeby prowadzić...

więcej

Siemka, żeby nie było (prawie dorosły a bajki ogląda) ostatnio mojemu kuzynowi puściłem 3 pierwsze odcinki tej kreskówki ale jest pewien problem. Chcę on obejrzeć całą kreskówkę czyli 4 księgi - woda, ziemia, powietrze, ogień... bla, bla, bla. Nie ma niektórych odcinków na necie a jak już są to przez jakąś stronę gdzie...

więcej

Witam,

Film widziałem. Zastanawiam się nad kupnem książki. Być może wasza opinia na powyższy temat będzie mi w stanie ułatwić podjęcie decyzji.

Pozdrawiam

Witam to tak Najbardziej pamiętną sceną na której opierał się film była ściana na środku czegoś takiego jak boisko piaskowe, podwórko wszyscy się tam spotykali przeważnie młodsze chłopaki, zbudowana z gratów starych pralek , lodówek ze złomowiska tak że nie dało się zobaczyć co jest za i nikt nie wiedział co za nią...

więcej

przeglądając forum pod serialem "Humans" wpadł mi w oko pewien tytuł, mianowicie:
https://www.filmweb.pl/film/Elektroniczne+babcie-1983-195816

odżyły dawne przerażające wspomnienia z dzieciństwa, bo wiem że oglądałem to za gówniarza w tv, czy ten film jest gdziekolwiek dostępny? najlepiej online

Oglądałem go prawdopodobnie pod koniec lat 90tych bądz pare lat później. Młoda dziewczyna jest notorycznie gwałcona przez wujka , który to nawet przy jej rodzicach dotyka ją i całuje nie wzbudzając ich podejrzeń. Bohaterka nie ma odwagi o tym komuś powiedzieć. Zapisuje jednak swoje przeżycia w pamiętniku , który po jej...

więcej

najbardziej pamiętną sceną na której opierał się film była ściana na środku chyba czegoś takiego jak boisko, podwórko zbudowana z gratów starych pralek , lodówek i nikt nie wiedział co się za nią było (krążyły tylko o tym co tam jest opowieści) i pewnego razu chłopakowi wpadła tam piłka i postanowił ze ją chce...

Pamiętam tylko jedną scenę. Grupa młodych żołnierzy prawdopodobnie niemieckich wchodzi do gospody lub do domu gdzie pracuje lub mieszka ładna dziewczyna. Wpada w oko jednemu z nich , chłopak oddziela się od grupy i idzie za nią do kuchni czy pokoju chcąc porozmawiać. Dziewczyna jednak nie zna jego zamiarów i udając...

Witam poszukuje horroru z tego co pamiętam to tak: rodzice zostali skazani na wiezienie lub na oddział psychiatryczny bo chcieli ją zabić i jak się nie myle (usmażyć w piekarniku) , wzięła ją pod opieke kobieta która myślała ze to jej rodzice z nimi jest coś nie tak ale po dłuższym czasie ta dziewczynka przejmowała...

Film rozgrywa się prawdopodobnie w Rosji. Bohaterką jest niema dziewczyna , amerykanka bądź brytyjka , która z jedynymi swoimi znajomymi (chyba małżeństwo) porozumiewa się między innymi za pomocą specjalnego telefonu , który do rozmówcy wysyła wybierane przez komputer nagrane teksty. Wydaję mi się , że ta dziewczyna...

więcej