Gra polega na odgadnięciu tytułu filmu na podstawie opublikowanych kadrów z niego pochodzących.
1. Zadający zagadkę podaje link do screenshota (zrzutu ekranowego) przedstawiającego scenę z filmu, a jeśli sceny są mało charakterystyczne, lub film mało znany, może to być od razu dwa, trzy, lub więcej kadrów.
2. Nie...
Parę lat temu oglądałem film w telewizji, praktycznie koniec jego. Film był związany z biblia i apostołami(mordercami) w czarnych szatach. Coś w tym stylu. Z tego co pamiętam Ci apostołowie byli sektą, mordowali. Ktoś z nimi próbował walczyć. Pamiętam scenę jak jeden człowiek ścigał jednego z tej sekty po jakimś...
Ojciec rodziny (może cygan) wraca do wioski gdzie na żonę i każe chłopom nieść samochód przez góry (zastawa, dacia)
film niesamowicie opisuje zasady życia prowincji w latach 70-80
w chórach bieda i zacofanie, karą za zdradę jest śmierć żony
na wybrzeżu renesans ekonomiczny i kulturowy
ktoś, coś
???
Jakiś czas temu ktoś wspomniał mi o filmie, którego reżyser został zamordowany przez osobę która uważała że reżyser takiego nieludzkiego filmu nie ma prawa żyć. Komuś coś to mówi? Bardzo mi zależy na jego odnalezieniu.
Chyba horror o kimś kto dziedziczy dom w którym to pośrodku pokoju rośnie duże drzewo - i nie może on wyjechać z miasteczka
hej szukam filmu o ludziach, którzy przyjechali do domku w lesie i nie umieli go opuścic ..... mieli do jedzenia jakieś puszki .. pomożecie ???
Cześć,
Szukam filmu, w którym grupka ludzi była w jakimś miejscu (chyba las?) i wśród nich był morderca. Nikt nie mógł się stamtąd ruszyć dopóki inni nie ustalą kto to.
Słabo to pamiętam, kiedyś leciało w telewizji i zasnąłem ;)
Nie wiem czemu, ale kojarzy mi się to z Resident Evil, chociaż nigdy tego filmu nie...
Szukam filmu który kiedyś widziałem, niestety nie pamiętam tytułu ani nazwiska aktora.
Film był o rozwiedzionym nauczycielu poezji (albo angielskiego etc.), który przyjechał do pracy do nowego miasta. Miał problem, żeby zadzwonić do syna z którym nie rozmawiał.
W pobocznym wątku miał romans ze swoją uczennicą.
Z...
Witajcie.
Szukam tytułu takiego bardzo starego filmu włoskiego (chyba, może i francuski)...
Było tak: jakiś facet imieniem Scypion z pieniędzmi pojechał na wioskę obok. W tym czasie aresztowano dwóch przyjaciół że niby go zabili.
Owi przyjaciele byli mocno torturowani, igły pod palec itp.
Ale kiedyś ich w końcu...