Film widzialem pod koniec lat 90-tych. Jest prawdopodobnie produkcji francuskiej, a na pewno dzieje sie we Francji. Student matematyki konczy studia i przed podjeciem pracy (chyba jako nauczyciel) wyjezdza na wakacje an Lazurowe Wybrzeze. Tam poznaje starsza od siebie kobiete z ktora nawiazuje romans. Ktos kojarzy?
Witam wszystkich - ostatnio koleżanka oglądała film i nie może sobie przypomnieć tytułu, film jest o żydowskim komiku, który zostaje zamknięty w obozie koncentracyjnym - po jakimś czasie niemiecki oficer bierze go do domu by przez resztę wojny ten komik udawał psa.
Dzięki za pomoc w odnalezieniu tytułu lub aktora - bo...
Był on o jakieś kobiecie którą na koniec filmu wybiegła z jakiegoś hotel, budynku w którym było laboratorium na środek ulicy A tam nie wiem czy jakaś epidemia ale żadnych ludzi nie było A ona podeszła do radiowozu wiązka sztrzebe i poszła i wiem że był takie sceny w tym filmie że byli jacyś ludzie w biały skafandrach...
więcejczemu jeszcze tego nie ma na Netflixie, wydawało mi się że premiera miała być 12 listopada, ktoś coś?
Kiedyś zza młodu oglądałem ten film nie był za nowy rok produkcji 2005-2006 chyba, gdzie ludzie wychodzili z obrazów na ścianie i zapamiętałem trzy sceny. Pierwsza jak: córka podcieła ojcu gardło by wyjąć tabletki którymi się dławił przez rurkę od długopisu, a druga to na koniec filmu jak kobieta stoi przy palniku z...
więcej
Znalazłem artykuł o planowanym projekcie Lyncha. Film ma być biografią muzyka bluesowego Roberta Johansona. Lynch jest na etapie zbierania funduszy.
Link do artykułu:
http://www.eskarock.pl/eska_rock_news/david_lynch_nakreci_film_biograficzny_o_id olu_gwiazd_rocka/155302
Kilka słów o bohaterze planowanego...
Dwóch nazw, tytułu serialu i filmu.
Serial, był najprawdopodobniej brytyjskim tworem, który był kiedyś (2007 - 11) emitowany w telewizyjnej jedynce chociażby. Opowiadał o rozwiązywaniu zbrodni z przeszłości i obstawiam, że tytuł to jakaś wariacja z tymi słowami. Najbardziej wrył mi się odcinek z człowiek, który...
Witam szukam filmu z dzieciństwa. Początek był taki : pewne małżeństwo idzie spać, chwile potem coś ich przeraziło (jakiś hałas) Później facet wychodzi z domu i cała lawina zasypuje miasteczko. Pamiętam jeszcze urywek jak po gruzami gościu musiał się załatwić. Niestety filmu nie oglądałem do końca. W filmie była piękna...
więcej