Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Oglądałem go dawno temu. Pamiętam tylko że była to chyba komedia z lat 90. Był o pisarzu który przeprowadził się z żoną do jakiegoś małego miasta. Pamiętam jedną scenę jak ta babka znalazła tumne zakopaną w ogródku.

jaki jest wasz ulubiony film
mój to amadeusz

To zastanawiające. Lata osiemdziesiąte i dziewięćdziesiąte przyniosły boom na filmy akcji. Dlaczego więc polska kinematografia usilnie odwracala głowę od tego faktu i unikala tego typu kina? Przecież lewica była u steru, zachlysniecie Ameryką, McDonalda postawili pierwszego i szaleństwo a jak spojrze na polską...

Hej, szukam filmu o kobiecie, którą mąż lekarz zostawia dla młodszej. Ona idzie na studia prawnicze, które chyba kończy. Oglądałam, go kilka lat temu w tv. :) Ktoś coś? :)

Czy ludzie którzy robią dubbingi po Polsku, smażą się w tym poziome piekła, z tymi którzy masterują głośność dialogów w Polskich filmach? Czy już na innym?

kurde, przypomnialam sobie wlasnie o filmie w takiej tematyce i bede serio wdzieczna jak ktoa zna tytul xD to nie pamietam dokladnie, ale tp bylo tak, ze przewozili dziewczyny w mlodym wieku na sprzedaz i jedna na pewno popelnila samobojstwo skaczax z klifu(?) i na koniec bylo tak, ze policjant udawal ze chce kupic...

Pytanie główne:
Na samym początku teledysku
https://www.youtube.com/watch?v=uHBtpqbOKXk
jest scena kobiety na motocyklu, która przypomina mi film z lat 70/80. Może ktoś kojarzy taki film?

Pytanie nr 2
Może ktoś polecić co ciekawsze filmy w stylistyce Mortal Kombat czy Kung Fury? Chodzi o te charakterystyczne...

hej dawno temu natknęłam się na film o niewidomej dziewczynie ale jedyne co pamiętam to, że główna bohaterka nie widziała, była brunetką. W trakcie filmu stała się jakaś zbronia i w końcowej scenie owa dziewczyna spotyka się z tym winowajcą, który nie został ukarany. Proszę o pomoc.

2-3 lata temu oglądałem mega ciekawy film tylko niestety nie pamiętam jego nazwy.

Opis: Film przedstawia więźnia który może uratować dziecko policjanta oddając mu wątrobę czy coś innego (nie pamiętam). Wkrótce kiedy zostaje eskortowany do szpitala z pod paznokcia wyciąga ostrze i zabija chirurgów. W późniejszej...

prawdopodobnie produkcja filipiny,pamietam,ze bylo o mistrzu walk ktory na koncu filmu bil sie z takimi dwoma facetami,walczyl bardzo dlugo,swietna i krwawa walka,zgineli wszyscy-pozabijali sie wzajemnie