Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Hey, szukam filmu, który widziałem lata temu i tylko początek. Chętnie obejrzałbym go w całości. Film zaczyna się jakimś pościgiem mężczyzny na koniu, goni jakichś ludzi, którzy są (uciekają) w pociągu, niestety mężczyzna zostaje zastrzelony, po jakimś czasie pewni ludzie (może detektywi) próbują ustalić kto stoi za...

więcej

Zachodzące zmiany wywołują niepokój wśród wielu a w tym wśród ludzi od "Zlotych Malin" a zatem tak jak w temacie pytania.

Kiedyś oglądałam film z którego pamiętam jedną (ostatnią chyba) scene gdzie jakiś facet nagle widzi jakieś stworzenia latające coś w stylu harpii nie wiem czy był po prochach czy po czym. Nie pamiętam nic więcej ale tą scenę mam w głowie od kilku lat. Może ktoś kojarzy coś?

Film raczej z lat 90.
Mężczyzna przebywa w więzieniu strażnikiem jest ojciec dziewczyny, która zakochuje się w facecie. Gościu wychodzi na wolność jeśli się z nią ożeni. Biorą ślub a później jada nw chyba na miesiąc miodowy motorem. Mają wypadek i dziewczyna umiera ( ale jest duchem) on zakochuje się w niej i...

Witam. Szukam dość starego filmu o sztukach walki. Główny bohater nazywał się Peter Si lub jakoś w tym stylu. Prowadził on szkołę sztuk walki w dużym mieście. Startuje w jakimś turnieju ale przegrywa tam swoją walkę. Tym, który go pokonuje jest "główny zły" w filmie. Tuż przed turniejem do bohatera przyjeżdża jego...

Poszukuję filmu, z którego pamiętam niestety tylko jedną scenę (prawdopodobnie początkową, chociaż nie jestem pewna)- z budynku wynoszone są duże worki, z kontekstu wynika, że są w nich szczątki dziecka.
Jest to najprawdopodobniej horror/thriller, oglądałam go w telewizji kilka lat temu. Może ktoś z Was skojarzy :)

Cześć, już od około 10 lat szukam filmu który oglądałam w latach 90’. Jest grupa mężczyzn, którzy wkręcają swojego kolegę, że podczas zakrapianej alkoholem imprezy zabił prostytutkę, okazuję się, że prostytutka nie żyje naprawdę i zaczyna się akcja kto ją zabił. Pamiętam kadry z plaży. Więcej nie jestem w stanie sobie...

więcej

Witam poszukuję filmu w którym główny bohater gangster (napewno po 40) wychodzi z więzienia. Wraca do swojej okolicy i zauważa że wszystko się zmieniło. ulicą rzadni młodociany gang. A jego samego oraz jego starych towarzyszy nikt nie szanuje itp.

Witam. Film opowiada o ucieczce chlopców z prl do szwecji. Ukryli sie oni we wnęce pod cięzarówką. Kojarzy ktos?

akcja działa się chyba jakoś w latach 60, matka z dwoma córkami przeprowadza się do nowego faceta, jest chora, chyba ma raka. po jej śmierci to ten facet ma się zająć dziewczynkami. córki są w wieku nastoletnim, pamiętam, że bardzo ważne było dla nich która dostanie okres jako pierwsza. jedna była blondynką, druga...