Gra polega na podaniu opisowej wersji tytułu filmu.
Mile widziane są filmy znane, ale można podać też całkowicie nieznany tytuł i w razie potrzeby dodawać podpowiedzi dla innych graczy.
1. Zagadki standardowo tworzymy do polskich wersji tytułów z bazy FW, a jeśli ma być odgadnięta wersja oryginalna lub obcojęzyczna,...
Hej . szukam filmu o angielskim gangsterze, który wywodził się z środowisk robotniczych i w takiej dzielnicy działał . Grał w tym filmie taki rudy aktor . Jadna ze scen, ktora mi utkwiła w pamieci to scenka z motorem ten gangster chwalil sie nowiutenkim ..
widziałam go dawno temu opowiadał o rodzinie ojciec bardzo zapracowany, matka z dziećmi wyjechała do domku nad morzem lub jeziorem. Dzieci bawiły się przy brzegu i znalazły skrzynię w której znajdowała się zabawka, zielona płytka dzięki której można było przenosić przedmioty i ona coś pokazywała, i jakieś części lub...
więcej
Jakie polecacie filmy medyczne zwłaszcza thrillery ale mogą być też sensacyjne. Może akcja toczyć się cały film w szpitalu bądź jej część.
Szybcy i wściekli 8
Kojarzy ktoś piosenkę od minuty i sek 11:22?[Moment gdy Toretto przekazuje swoje klucze do auta dla swojego kuzyna i odchodzi to piosenka już powoli leci]
I jakieś ciekawe filmy o podobnej tematyce co Szybcy i Wściekli?
W oceanie przy platformie wiertniczej badacze odkrywają zabójcze bakterie. Pierwszą ich ofiarą jest nurek próbujący je zbadać. Bakterie szybko zajmują coraz wiekszy teren. Na łodzi płynie rodzina, matka, ojciec i córka. Dziewczynka zostaje wciągniwta w odchłań przez bakterie. Informacja o bakteriach trafia do miasta a...
więcej
Witam
Poszukuję filmu, w którym mężczyzna - mąż i ojciec - wskutek udaru (na 99% był to udar) traci pamięć. Gdy wraca poczatkowo do domu, nie ma z nim prawie w ogóle kontaktu. Bliscy wysylają go na rehabilitację do jakiegoś ośrodka. Po powrocie początkowo wydaje się, że wszystko jest ok - mąż wita się z żoną i...
Witam, szukam tytułu polskiego filmu chyba z lat 70- 80-tych, w którym jest scena w więzieniu, pod celą. W tej scenie stary garus mówi do współwięźnia mniej więcej taki tekst: ,,podobasz mi się, ściągaj rajtuzy będę cię r....ał". Cały film jest świetny i oglądałem go bardzo dawno
Witam
czy ktoś wie gdzie znajdę film on-line (lub do pobrania) "Tragiczny Rejs" z 1997 r
Opis filmu: Matt (David Gail) i Rick (Jon Pennell) otrzymują zlecenie przetransportowania dużej łodzi z portu w San Diego do Vancouver. Sami nie dadzą sobie rady, proszą więc o pomoc przyjaciół. Załoga powiększa się o Susan...