Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Jaka jest wasza lista najlepszych polskich filmów? Trudno jest wybrać a chce zobaczyć opinie ludzi. Moja co raz się zmienia zależy czy zobaczę nowy film i uznam że jest lepszy od poprzednich, ale niektóre tytuły się nie zmieniają. Piszcie swoje to 10
Moje top 10:
1. Krzyżacy-A. Ford
2. Noce i dnie - J....

Poszukuję filmu z lat 70-80...Główny bohater chce pobić rekord w oglądaniu TV...Pamiętam, że jego dziewczyna przynosiła mu kasety VHS, zapuszczała krople do oczu... W rezultacie coś "zrobiło mu się w głowę"...Pamiętam, że zaczął odbierać fale TV - był jak "przekaźnik" albo antena...Wydaje mi się, że to europejska...

Oglądałem kiedyś film o człowieku, który trafił do więzienia, a później wkupił się w łaski swoich bogatych oprawców, aby ich zabić. Film był raczej dosyć stary, chyba około 2000 roku

Witam serdecznie. Kilka miesięcy temu widziałem zwiastun filmu w którym wieżowce (chyba pamiętam wieżowiec Chryslera) unoszą się w powietrzu i spadają wolno na ziemię, jakby na chwilę zanikła grawitacja. Kojarzy ktoś co to za film?

Może pamiętacie kiedys leciały w tvp 1 co tydzień filmy wojenne. Podajcie tytuły ,które pamiętacie

Kiedyś ogladalam na tvp1 . W tym filmie była kobieta która zobaczyla w studni czarne ptaki co oznaczaly zły znak.tym znakiem była smierc ukochanego.

Kiedys oglądałam film w którym mężczyzna na suficie narysowal plan mieszkania kobiety ,która mieszkala na górze

Potrzebuje tytułu.
Oglądałem kiedyś stary film romantyczne o kobiecie w ciąży która uciekła od męża.
Podczas ucieczki wsiadła do pociągu i tak poznała parę która, kupiła jej bilet.
Para byłą zaręczona i jechała do rodziny aby poznali młodą pannę, i kobieta też była w ciąży, w czasie podróży gaworzyły i ona...

Cześć,

Pewnie będzie trudne. Szukam filmu "karate" z lat prawdopodobnie 80. Początkowa część filmu polega na tym jak pewien "mistrz" rekrutuje załogę. Jest tam scena jak do "mistrza" podchodzi od tyłu jakiś cwaniak i zagląda mu przez ramię a "mistrz" daje mu kopniaka w twarz nie obracając się a podnosząc nogę i...

Właściwie nic z niego nie pamiętam, ale chętnie bym odświeżył. Wiem tylko, że podstawą dla fabuły były perypetie grupki bileterów/kanarów w okolicznym metrze. Pozdrawiam.