Od jakiegoś czasu nie mogą mi się załadować rekomendacje na filmweb. Wszystko inne działą tylko gdy próbuje zobaczyć moje rekomendacje to strona się ładuje bez skutku. Pisałam w tej sprawie już kilka razy do filmweb bez żadnej odpowiedzi.
Film o grupie ludzi uwięzionych w górach. Było tam małżeństwo/para i ten chłopak/mąż umarł, reszta grupy próbowała ukryć to przed tą kobietą. Moja siostra pamięta, że później zjedli jego zwłoki, więc może też był ten wątek. Film obejrzany w polskiej telewizji około 7 lat temu.
Witam, czy znacie jakies proste metody jak i gdzie pogrupowac, posortowac filmy "do obejrzenia" wg wlasnych kryteriow?
Mam duza i ciagle rosnaca liste "chce zobaczyc" na filmweb , ale chcialbym to jakos latwo i szybko pogrupowac/posortowac wg wlasnych kryteriow typu "kulinarne", "horrory o podobnym temacie", "na...
W serialu "1899" jest komunikacja w różnych językach. "Babel" (2006) to historie połączone motywem problemów z komunikacją, a w "Arrival" Amy Adams w roli dr Banks próbuje pojąć pojąć język Heptapodów. Jakie jeszcze znacie filmy z motywem komunikacji w środowisku wielokulturowym? Np. z problemami komunikacyjnymi -...
Film wyglądał trochę amatorsko, nie kojarzę żadnej znanej twarzy fabuła wygląda mniej więcej tak: chłopak z jakiegoś powodu przeprowadza się do jakiejś ciotki (albo wuja) i zaczyna się bujać z dwojgiem kuzynów. Po jakimś czasie zakochuje się ze wzajemnością w kuzynce, chcąc uniknąć problemów wypiera uczucie i próbuje...
więcej
Cześć. Szukam tytułu filmu, który kiedys obejrzałem i za nic nie mogę go znaleźć.
Więc oto co o nim pamiętam
Był to film o I wojnie światowej, ale obrazem były prawdziwe zdjęcia i filmy z tego okresu.
I to jest najbardziej charakterystyczne.
Narrator (francuski żołnierz) opowiadał o swoich przeżyciach.
Film...
Temat dla fanów westernów: Jak wiadomo w konwencji klasycznego westernu leży wyraźny podział na tych dobrych i tych złych i ci dobrzy zawsze muszą wygrać. Włosi to całkowicie odwrócili, w westernach wyprodukowanych przez Italczyków, bohaterowie są na ogół podejrzanymi typami i nie ma podziału na tych jednoznacznie...
więcej
HEJ! Może ktoś z Was będzie w stanie mi pomóc.
Szukam filmu nie znam tytułu. Oglądałam go bardzo dawno temu, mężczyzna i kobieta uciekają przed policją, trwa za nimi pościg, jadą przez różne autostrady. Kobieta jest prawdopodobnie blondynką, nie pamietam czy ta kobieta zostala uprowadzona przez tego faceta czy...