Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Od jakiegoś czasu nie mogą mi się załadować rekomendacje na filmweb. Wszystko inne działą tylko gdy próbuje zobaczyć moje rekomendacje to strona się ładuje bez skutku. Pisałam w tej sprawie już kilka razy do filmweb bez żadnej odpowiedzi.

Film o grupie ludzi uwięzionych w górach. Było tam małżeństwo/para i ten chłopak/mąż umarł, reszta grupy próbowała ukryć to przed tą kobietą. Moja siostra pamięta, że później zjedli jego zwłoki, więc może też był ten wątek. Film obejrzany w polskiej telewizji około 7 lat temu.

Witam, czy znacie jakies proste metody jak i gdzie pogrupowac, posortowac filmy "do obejrzenia" wg wlasnych kryteriow?
Mam duza i ciagle rosnaca liste "chce zobaczyc" na filmweb , ale chcialbym to jakos latwo i szybko pogrupowac/posortowac wg wlasnych kryteriow typu "kulinarne", "horrory o podobnym temacie", "na...

W serialu "1899" jest komunikacja w różnych językach. "Babel" (2006) to historie połączone motywem problemów z komunikacją, a w "Arrival" Amy Adams w roli dr Banks próbuje pojąć pojąć język Heptapodów. Jakie jeszcze znacie filmy z motywem komunikacji w środowisku wielokulturowym? Np. z problemami komunikacyjnymi -...

Film wyglądał trochę amatorsko, nie kojarzę żadnej znanej twarzy fabuła wygląda mniej więcej tak: chłopak z jakiegoś powodu przeprowadza się do jakiejś ciotki (albo wuja) i zaczyna się bujać z dwojgiem kuzynów. Po jakimś czasie zakochuje się ze wzajemnością w kuzynce, chcąc uniknąć problemów wypiera uczucie i próbuje...

więcej

Cześć. Szukam tytułu filmu, który kiedys obejrzałem i za nic nie mogę go znaleźć.
Więc oto co o nim pamiętam

Był to film o I wojnie światowej, ale obrazem były prawdziwe zdjęcia i filmy z tego okresu.
I to jest najbardziej charakterystyczne.
Narrator (francuski żołnierz) opowiadał o swoich przeżyciach.
Film...

Temat dla fanów westernów: Jak wiadomo w konwencji klasycznego westernu leży wyraźny podział na tych dobrych i tych złych i ci dobrzy zawsze muszą wygrać. Włosi to całkowicie odwrócili, w westernach wyprodukowanych przez Italczyków, bohaterowie są na ogół podejrzanymi typami i nie ma podziału na tych jednoznacznie...

więcej

HEJ! Może ktoś z Was będzie w stanie mi pomóc.

Szukam filmu nie znam tytułu. Oglądałam go bardzo dawno temu, mężczyzna i kobieta uciekają przed policją, trwa za nimi pościg, jadą przez różne autostrady. Kobieta jest prawdopodobnie blondynką, nie pamietam czy ta kobieta zostala uprowadzona przez tego faceta czy...

Różnica wieku

użytkownik usunięty

Oglądałem dawno temu film chyba lata 90 te… gość dostał od nieznajomego kule czy kostkę która odpowiadała mu na pytania i jeździł po stanach, odwiedzał jakieś dziwne zamknięte społeczności, ten gość od przedmiotu pojawiał się co jakiś czas, ktoś kojarzy?