Trafiłem kiedyś w internecie na informację, że jeden ze strojów Godzilli wykorzystano w innym filmie (lub serialu). Strój rozciągnięto na karku co utworzyło jakby wachlarz wokół głowy Godzilli. W ten sposób powstał nowy potwór. Mam pytanie jak nazywał się potwór i w jakim filmie wystąpił.
Wczoraj oglądnąłem krwawy sport i przypomniałem sobie o podobnym filmie. Jedną z głównych ról miał tam jakiś Japończyk. W skrócie, był jakiś turniej i pojechały tam drużyny USA i Korei między innymi. USA niesłusznie przegrała walkę finałową a zwycięscy oddali i medale- wszyscy płakali :) Film z czasów krwawego sportu
Kilka lat temu oglądałam film horror/thriller o małżeństwie które wybrało się na urlop na plaże ze znajomymi z którymi mieli się spotkać w jakimś barze ale ich tam nie było i sami pojechali na miejsce, a w barze poprosili faceta aby przekazał znajomym informacje że już są na miejscu. To małżeństwo się cały czas kłóciło...
więcejPoszukuję południowoamerykańskiego filmu o dziennikarzu telewizyjnym (gra go gwiazdor amerykański pochodzenia latynoskiego; nazwisko wyleciało mi z głowy), który robiąc jakiś reportaż ratuje faceta przed linczem. To jest tak, że w miasteczku grasuje morderca chłopców i wydaje się, że niewinny człowiek na skutek zbiegu...
więcejBardzo proszę o pomoc w odszukaniu filmu. Gatunek science fiction, główny motyw: zostaje wynaleziona maszyna (?), która pozwala nagrywać ludzkie uczucia, to co się widzi, myśli itp. Początkowo jest wykorzystywana do celów rozrywkowych - np. ktoś nagrywa jak jeździ kolejką górską, a potem inna osoba dzięki tej maszynie...
więcejFilmów takich jak królestwo niebieskie, władca pierścieni itp głównie chodzi o duże bitwy średniowieczne
Filmów takich jak królestwo niebieskie, władca pierścieni itp głównie chodzi o duże bitwy średniowieczne
W którym kogoś pod koniec zabijają w w wymyślnej maszynie tortur, coś jak Braveheart, tylko, że rzecz dzieje się na pustyni. Mam jeszcze przebłysk jak przedtem strzelali z ogromnego karabinu na trójnogu, a wszędzie latały łuski.