Jestem wielbicielem pisarstwa Fiodora Dostojewskiego. Powieści autorstwa Dostojewskiego były wielokrotnie przenoszone na ekran zarówno w ZSSR jak i na Zachodzie. Widziałem niektóre ekranizacje dzieł tego pisarza ale nie wszystkie. Które ekranizacje dzieł Dostojewskiego uważacie za najlepsze ?
Poszukuję filmu w stylu "Urban Legend". Bohaterami są chyba studenci szkoły filmowej na których poluje seryjny morderca. Okazuje się, że "to był tylko film" lub przeciwnie "to nie był film":) W każdym razie pamiętam wnętrza obwieszone folią zabezpieczającą w czasie remontu.
Film zaczyna się od tego ze mezczyzna samotny zamieszkuje w domu. Poznaje sąsiadkę. Którejś nocy slyszy jak miotla się rusza. Kolejnej nocy ktoś gra na fortepianie. Okazuje się ze to kobieta. Mezczyzna odkrywa ze to duch zmarlej w tym domu. Ona pokazuje mu co się stalo- byka ona zona bogatego hrabiego. Z zazdrości...
Szukam filmów typu "coś się stało! Zbieramy ekipę i idziemy."
Czyli np. Predator, ukryty wymiar, kroniki mutantów, 13 wojownik itp.
Z góry dziękuję za tytuły :)
Ogladalam go dosc dawno,a chcialabym go sobie odswieżyć. Jednak na youtube sa tylko fragmenty. Mam prosbe,czy ma ktoś link do jakiejs strony,gdzie bym mogla obejrzec ten film?? 'Taniec w łańcuchach' z 91r.
Poszukuję filmów, których, jak już wyżej napisałam, akcja toczy się w chińskiej dzielnicy. Czy znacie jakieś godne polecenia?
Witam,szukam filmu ale nieznam tytulu ale w filmie grupa niemieckich chyba zolnierzy zabukowala sie choby w takim schronie czy cos potem w nocy dwoch z tych zolnierzy ze sciany w tym, schronie wydlubalo krzyz czy cos i tak potem uwolnili zlo ktore tam bylo moze ktos pamieta taki film bede wdzieczny za tytul