Kilka lat temu już dobrych oglądałem w TV film, którego nie pamiętam tytułu, a chciałbym go znowu obejrzeć, może uda się znaleźć go w wypożyczalni. Ale najpierw ktoś musiałby mi pomóc ustalić jego tytuł.
To był film o człowieku, o bardzo spokojnej powierzchowności, co wyróżniało go w kontaktach grupowych, które...
Szukam filmu w ostatnich latach byl kilka razy na TVP 1 w srode lub we wtorek stara psychicznie chora kobieta podaje sie za matke mezszcyzny w srednim wieku i wprowadza sie do jego domu po czym stara sie wszystkich usunac tzn psa zona "syna" czy sluzaca co to za film na pewno widzieliscie?
Treść pamiętam, ale nie mogę za dużo zdradzać, bo chcę go wpisać w poleceniach. A więc jest to film austriacki, hiszpański lub włoski z lat 2010-2015. Opiszę tylko charakterystyczny początek: W czasie obchodzonego wieczorem ludowego święta mężczyźni z wioski przebierają się chyba za diabły, piją, palą ogniska i jeden z...
więcejHmmm, nie wiem w sumie jak zacząć... Film był w 2 częściach i dotyczył chyba Prometeusza albo Tezeusza albo innego ...usza, w każdym razie laska/dziewczyna/księżniczka/żona którą próbował uratować to chyba Andromeda się nazywała. Sporo różnych przygód/przeciwników jak Odyseja, film stawiam że 80-te/90-te, na pewno...
Szukam komedii, prawdopodobnie amerykańskiej/brytyjskiej . Z tego, co pamiętam zaczynała się od tego, że małżeństwo wraz z dzieckiem przeprowadza się do nowego miasta, gdzie dzięki ich synowi poznają nowych znajomych. Ci zapraszają ich do siebie, aby się bliżej poznać. Ich synowie zaprzyjaźniaja się. Sami dorośli...
Bardzo zależy mi na odnalezieniu tytułu filmu, o którym opowiadała mi ostatnio Babcia, ponieważ, jak to ujęła "Była to jedna z dwóch komedii w moim życiu, które mi się podobały". Niestety danych mam niewiele - film prawdopodobnie amerykański lub angielski, w polskich kinach leciał w latach 60. Opowiada historię bogatej...
więcejByla w nim grupa rewolwerowcow chyba wyjeta spod prawa ktorej tropem podazal jakis szeryf badz lowca. Pamietam jedynie koncowke. Grupa zatrzymala sie w jakims forcie w ktorym bylo pelno zolnierzy, dowodca tych wojsk zatrzymal czlonka grupy bodajze Indianina ktorego torturowano ciagnac na linie koniem po ziemi a reszta...
więcejdorosła osoba nagle zamienia się w nastolatka chyba był to mąż kobiety który zamienił się w swoją młodsza wersję, to niestety jedyne co pamiętam wiem że chodzi o mężczyzne. Jest to film z lat 2000-2011
Szukam filmu, który oglądałem w tvp w wakacje 2004 r. Chyba francuskiej produkcji, przygodowy. Bohaterami jest dzieciarnia, która ma domek/bazę na drzewie. Chyba grupka ''łobuzów'' odbija tę bazę od ''grzeczniejszej'' grupki, ci grzeczniejsi planują odwet. Jeśli dobrze pamiętam, była tam scena, w której ''łobuzy''...