Poszukuję filmu, w którym mieszkańcy żyją w wiosce w odosobnieniu od świata, gdzie nie wolno wchodzić do lasu, ponieważ zaatakuje ich wilkołak. W momencie gdy ktoś złamie zasadę, w wiosce jest rzeź. Ktoś choruje, wtedy jedną z dziewczyn, wysyłają po leki "do miast" (to wyrażenie jest charakterystyczne dla filmu)....
Nie pamiętam o co dokładnie chodziło w tym filmie. Rodzina wprowadza się do domu, gdzie kiedyś została na bbalu otruta kobieta, ona chyba zamienia sie w ducha/ zjawę. Na końcu pamiętam, że połączyła się ze swoim ukochanym i był happy end. Proszę pomóżcie jeśli komuś coś zaświta.
Cześć, z jakiego filmu jest ta scena: amerykańscy żołnierze w niewoli, chyba w Wietnamie, są przetrzymywani w wodzie, w czymś w rodzaju klatek, przykrywanych z góry kratą z desek czy gałęzi. Taki specyficzny karcer. Ktoś pamieta?
Cześć, szukam horroru o inwazji obcych, który oglądałem bardzo dawno temu. Pamiętam, że w tym filmie obcy przylecieli na ziemie, zbierali ludzi gdzie pakowali ich do wielkich zbiorników (będących przy ich statkach) i po prostu miksowali ich ostrzami, chyba krew im była potrzebna. Pamiętam, że główny bohater był...
Napisze to co pamietam, szukam tego horroru juz dlugi czas i nic z tego, moze wy pomozecie. A wiec tak, Mloda rodzina przeprowadzila sie do takiego domku na odludziu w lesie, mieli mala córkę (gral bardzo charakterystyczny aktor jej ojca i glowna role, bardzo podobny do Efrona). W domu zaczely dziać sie dziwne...
więcejWiem o tym filmie bardzo mało, oglądnalem kawalek kiedys I mi sie bardzo spodobal niestety duzo nie pamietam. Wiem że podczas pogrzebu rzucali jego rzeczy do trumny a kiedy wszyscy wyszli on zabrał cos swojego(karty?). Przed wlasnym pogrzebem byl u kolegi(ktory byl w to zmieszany) I ten koles udawal że wspolczuje itp a...
więcejszukam w głowie tytułu filmu i nie potrafie znalesc, akcja dzieje sie w psychiatryku, wczesniej na wykladzie doktor przedstawia studentom pacjentke z zakladu i opisuje jej chorobe, jakis (student?) sie w niej zakochuje i idzie do tego szpitala na praktyki, jak juz tam jest i sie nia opiekuje to na koncu z nia ucieka,...
więcejNo dobra - bedzie trudno. O filmie nie wiadomo za duzo oprocz tego ze lecial kolo 1985 na TVP. Znana jest tylko melodia z koncowych napisow: https://www.youtube.com/watch?v=SF_KLm3ZXw0 Taka podróż sentymentalna do czasów kiedy byliśmy dziećmi ;) Komuś zaświta może?
Witam.
Jakieś 10 lat temu widziałem w telewizji film, raczej dramat. Młode małżeństwo odziedzicza dom na jakiejś farmie, okazuje się że mieszka tam jakiś gościu który twierdzi że ma prawo tam mieszkać do końca życia bo opiekował się właścicielką czy cos takiego. Po pewnym czasie zaczynają się kłócić i próbują się...
Pod łóżkiem był kilka osób chyba dwie dziewczyny i chłopak, chowały się przed jakimś mordercą i ten morderca chodził po domu szukając gdzie się ukryli. Chcąc sprawdzić czy schowali się pod łóżkiem wbił w nie jakiś nóż czy coś przebijając chłopaka, pamiętam dużo krwi. Dziewczyny nie mogły się odezwać bo bały się że ich...
więcej