Witam, poszukuję tytułu filmu - najprawdopodobniej dramatu w którym to akcja toczy się z początku z ojczymami dwóch chłopców, a następnie przez większość filmu z tymi chłopcami w roli głównej, poznali się w szkole i to był zbieg okoliczności bo ojciec jednego z nich był policjantem który chyba wyrządził jakąś krzywdę...
więcejWięc tak kilka lat temu oglądałem film w którym pokazali dwójke znajomych którzy byli pionierami w stronach xxx gdzie płaciło się za oglądanie zdjęć, pamiętam też scene w której jeśli ktoś wpłacał pieniądze, był dzwonek... później wygryzli ich z interesu bo zadali się z osobami z półświatka którzy dostarczali im...
Cześć, szukam filmów, które nie będą jedynie kolejnymi obejrzanymi tytułami, a obrazami, które coś we mnie zmienią, dadzą do myślenia, sprawią, że seans będzie przeżyciem. Chodzi mi głównie o kino metafizyczne, tytuły mniej znane, najlepiej spoza Hollywood, choć niekoniecznie. Dla przykładu podaję i polecam kilka...
Witam. Jakiś czas temu oglądałem film. Właściwie niewiele pamiętam ale bandyta był ranny znalazł schronienie w domu małżeństwa z czego mąż poruszał się na wózku inwalidzkim. Później on ich zabrał z tego domu ta żona zdradzała męża z tym bandytą i mąż popełnił samobójstwo gdyż był więziony przed żonę i kochanka i nie...
więcej
1) rzecz dzieje się podczas II wojny światowej, niemiecki bokser zdobywa tytuły mistrzowskie, poznaje nawet Hitlera i jest szanowanym w Rzeszy sportowcem, lecz podczas wojny chroni żydów w swoim domu i przez to później ma problemy.
2) podczas seansu w kinie za każdym razem gdy na ekranie rozlegają się strzały ktoś z...
Pytanie o tytuł filmu, horroru.
Pamiętam jedynie poczatek, na którym mała dziewczynka spada z dachu i matka aby ją ratować, przyobiecuje jej duszę diabłu.
Akcja toczy się gdy dziewczynka jest już dorosła i widzi, ze coś jest nie tak, bo na przykład nie może wziąc do ręki różańca.
Wtedy matka postanawia to odkręcić...
Znacie ten portal : http://kulturadobra.pl/kategoria/filmy/ ? Bez urazy ale on zalatuje sporym fanatyzmem bo np w poczciwych filmach w rodzaju starych francuskich komedii też się doszukali zła. W sumie autorzy są dość śmieszni i infantylni, co zapewne jest niezamierzone.
Kiedyś w telewizji pare razy leciał film o dziewczynie która poznała faceta i sie okazało ze jej matka i mosze nawet babka tez sie kiedyś dały jemu omotać, i po jakimś czasie córka tez sie w nim zakochuje i on ja na bale zabierał czy jakoś tak. Za nic nie mogę se przypomnieć tytułu, znana obsada a faceta grał ktoś w...
więcejFilm jest o tym że dziecko jest z probówki i jest mega uzdolnione i zaczyna mówić już w kilku miesiącach życia. Gatunek to z tego co pamiętam to komedia-dramat prosze o pomoc :)