Hej,
Potrzebuję namierzyć tytuł filmu /serialu w którym podczas oblężenia zamku jeden z poddanych broniącej się twierdzy zdradził najeźdźcy, że król chadza za potrzebą do wychodka oddalonego nieco od głównej części zamku. Jednocześnie był to łatwy cel dla kuli armatniej. Zdrajca zapalił w wyznaczonym miejscu świecę w...
Hej!
Szukam tytułu polskiego filmu. Oglądałam go kawał czasu temu i nie potrafię sobie przypomnieć...hmmm może wy mi pomożecie:D
Film opowiadał o mężczyźnie, który został przyjęty do szpitala jako osoba w pełni zdrowa---nie chodzi mi o film "KURACJA". NIe pamiętam dlaczego chcial znaleźć się w szpitalu ;P. W tym...
Cześc, poszukuję tytułu filmu kilku - kilkunastu lat, z motywem wojny w Wietnamie. Pamiętam pojedyncze sceny, w których żółnierze są przetrzymywani w wodzie, przykryci kratą z belek czy desek. Czy ktoś pamięta tytuł? Z góry dziękuję za pomoc.
Witam. Oglądałem kiedyś dobry film ale nie pamiętam za cholere tytułu, a jest wart obejrzenia jeszcze raz. Streszczę może ktoś będzie znał: Akcja zaczyna się jak dwóch typów porywa kosmitę psychola i wiozą go pick-upem do ziomka , który mieszka w środku lasu i ukrywa się przed kosmitami , których wcześniej spotkał z...
więcejlicze na pomoc! kilka lat temu oglądałam na TVP1 film o takiej lekarce ktora poznała męzczyzne i zaszla z nim w ciąże. Miala ona swój gabinet w domu i przyjmowała w nim pacjentow. jak urodziła dziecko to powiedziala do tego chlopaka ze jedzie na zakupy i po drodze zginela w wypadku. pamietam ze mial on trochę dłuższe...
więcejWitam,czy są jakieś filmy ,w których motywem są wirusy,które są wypuszczane do ludzi? Mianowicie chodzi o to,że jest "ktoś tam" i np używa w broni biologicznej wirusów i ten wirus opanowuje cywilizację. Coś takiego.
Gdzie był chłopiec chory na białaczkę i na końcu umarł. Film był kiedyś na tv trwam i jest tam dużo Jezusa.
Witam. Potrzebuje na szybko tytułu filmu, wiem mniej więcej co się w nim działa, ale nie mogę przypomnieć tytułu a jest mi potrzebny na jutro (poniedziałek)
Więc tak:
Film o mężczyźnie który ma genialny głos, w piątek ma wystąpić przed ważnymi osobistościami, jak dobrze zaśpiewa dostanie wymarzoną pracę. Niestety...
a) Główny bohater cesarz bądz jakiś król szuka żony , do jego pałacu zostaje wprowadzonych
kilkanascie kandydatek które przechodzą próby przez kilka dni, główna bohaterka (śliczna akorka)
czyta w komnatach króla jakies zwoje czy pergaminy jest schowana na uboczu bo nie może
zobaczyc króle gdy on jej na o nie...