Witajcie,
szukam horroru, gdzie pod koniec filmu łysy mężczyzna zostaje postrzelony na lodowisku. Jak dobrze pamiętam to zrobił to jego mały syn. W trakcie akcji filmu syn został zaadoptowany do rodziny, które zabijała ludzi, a zwłoki chowała pod podłogę (różowy dywan). Warto wspomnieć, że w domu, gdzie mieszkał ten...
Witam!
Na wstepie przepraszam za brak polskich znakow, gdyz mieszkam w Londynie.
No wiec do rzeczy. Z racji wykonywanego przezemnie zawodu, poszukuje filmow (nie wazne jakiego gatunku) ktore opowiadaja o zyciu artystow, grafikow komputerowych badz tez designerow. Najlepiej gdyby filmy te byly nowe tak od 2005 w...
hej. Szukam już od dłuższego czasu filmu. Film opowiada o chłopaku i dziewczynie, który mają jako zadanie domowe odnaleźć autora ulubionej książki (chyba). Jak się później okazuję dziewczyna jest na coś (nie wiadomo na co chora) a chłopaka ojciec jest kimś z rządu? Oczywiście uciekają razem aby odnaleźć tego autora. W...
więcej
Hejka! Może ktoś mi pomoże ze znalezieniem tytułu bajki, która wciąż mi chodzi po głowie? ;) Jako dzieciak wałkowałam kasetę z tą bajką po kilka razy :P
Spróbuję opisać to, co z niej pamiętam.
Głównymi bohaterami była rodzina koziołków? muflonów? kóz? Ale wydaje mi się, że były tam też inne zwierzaki.
Pamiętam, że...
Pamiętam scenę odwiedzin cmentarza. Przy pewnym grobie zatrzymuje się chłopiec z rodziną, tłumaczą coś na temat pewnego nieboszczyka. Chłopak się pyta: "Umarł Pan (tu podał nazwisko) czy Pan Nieboszczyk?". Był też motyw z psem o imieniu Szatan, który umarł i była rozmowa o tym, czy szatan może leżeć na cmentarzu. A to...
więcejniech ktos poleci oryginalne, klimatyczne acz nie sztampowe horrory . moze cos w stylu Antiviral, Excision ( choc akurat te dwa mimo ze oznaczone na filmwebie jako horrory horrorami moim zdaniem raczej nie sa ).
Jakiś czas temu oglądałam film, z którego pamiętam tylko to, że akcja działa się gdzieś nad wybrzeżem a główna bohaterka nalazła przy klifie okulary i w finałowej scenie okazało się, że pastor/ksiądz/kaznodzieja (już nie pamiętam dokładnie) namówił całą wioskę do masowego skoku z tego klifu. Błagam, powiedzcie mi co to...
więcejSzukam filmów, które byłyby podobne do tych podanych powyżej. Coś typu melodramat, dramat - z młodzieżą w rolach głównych najlepiej.