Oglądam minimum pięć filmów tygodniowo. Najbardziej lubię filmy gdzie znajduje się wątek "prawdziwej miłości" (nie zauroczenia, zakochania), nie musi to być tematem przewodnim filmu.
Mam swoje perełki, ale od dawna żaden film w tym gatunku nie zrobił na mnie wrażenia, może coś polecicie?
Podam kilka moich ulubionych...
Witam, pamiętam że w dzieciństwie kiedyś widziałem serial/film (nie pamiętam już za dobrze) o szkole czarownic (wiedźm). Pamiętam, że czarownice uczyły się w szkole i początek zaczynał się przylotem na miotłach uczniów do szkoły (ci co nie potrafili latać na miotłach to musieli pieszo dostać się do szkoły (przez co...
Witam. Szukam filmu o rekinach w którym główny bohater próbuje udowodnić że jego żona została zabita przez prehistorycznego rekina "Megalodona" lecz nikt mu nie wierzy. Dysponuje jedynie znalezionym zębem "prawdopodobnie wbitym w kadłub łódki którą płynęła". Nie pamiętam z którego roku jest film al wydaje mi się że...
Szukam filmu, który opowiada o ojcu prowadzącym stację benzynową na odludziu. Mieszka tam razem z córką. W pewnym momencie (jako, że nie ma kobiety), rzuca się pod ciężarówkę, bojąc się, że może dojść do tragedii na tle seksualnym. Ona poznaje jakiegoś gościa, który zaczyna przyjeżdżać na stację i ucieka razem z nim po...
więcejSzukam filmu, którego urywek kiedyś widziałem. Z tego, co wiedziałem był to film o byłych superbohaterach, których ktoś mordował, na początku była scena o ich przemijających czasach.może ktoś kojarzy?
Witam! Szukam filmu, komedii romantycznej, o dziewczynie, która ma problemy z nawiązywaniem relacji z facetami. Poznaje chłopaka, który mówi jej co robi źle i stara się jej pomóc w poderwaniu fajnych przystojniaków. Chłopak pomaga jej i zaprzyjaźniają się. Pod koniec filmu u tego chłopaka jest impreza i ta dziewczyna...
więcej
Od jakiegoś czasu "chodzi" mi po głowie pewien film. Nie znam jego tytułu ale mniej więcej pamiętam jego fabułe [albo przynjamniej jakieś jej wątki]. Dodam, że był to film albo niemiecki albo szwajcarski.
Film rozpoczyna się od lotu samolotem pasażerskim. Pilot [kobieta] zauważa na radarze że znajduje się przed nią...