Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam.
Szukam bajki, która najpewniej emitowana była jako Dobranocka, ponad dwadzieścia lat temu. Bohaterami są żółwik i byk. Obaj chodzą na dwóch nogach, żółwik jest całkiem bystry i pomysłowy, byk raczej leniwy i ospały. Jeden odcinek był o tym, że żółwik uczył się strzelać z procy i demonstrował nabyte umiejętności...

więcej

Witajcie, jakiś czas temu obejrzałam film o terroryście z Czeczeni, który miał wysadzić samolot ale przez złe warunki pogodowe ląduje z załogą samolotu i pasażerami w domku w górach. Niestety nie pamiętam tytułu filmu, a chciałabym go obejrzeć ponownie. Czy ktoś może kojarzy tytuł?

Witam, mam pytanie co się stało z Alexem Browningiem, bo na końcu filmu uratował go kolega, a potem...?

WItam wszystkich, chodzi mi o filmy, w których np ludzie biedni wygrywają czy dostają pieniądze kupują jakieś pałace itd, nie umieją się zachować w tych kręgach itd, lub na odwrót bogaci stają się biednymi, ale nie chodzi mi o slumdoga, gdzie cały film koleś gra w milionerach, tylko właśnie o filmy, w których szybko...

więcej

grupa ludzi szuka skarbów na wyspie. Tam razem ze złotem odnajdują beczki z jakimś gazem porzucone przez japońskich naukowców z czasów wojny. Wracając łodzią wyrzucają głównego bohatera za burtę. Koleś przeżył ale w wyniku działania tego gazu zaczął mutować, tak jak i wszyscy oni. Jak dopłynął do brzegu to wyglądał jak...

więcej

witam
Poszukuję filmu który widziałem jakoeś 15 lat temu w tv. Fabuła o podróżach w czasie, wędrowcy przechodzili tak jakby przez okno w ścianje do przyszłości. W pamięć wbiło mi się zakończenie - po powrocie do właściwego czasu, wydarzenia bardzo zwolniły. Film z lat 70, 80 o ile dobrze pamiętam.

Mam na myśli lekkie horrory połączone z klimatem przedmieść lat 80, gdzie bohaterami jest młodzież pokazując swój styl życia, marzenia z tamtych czasów

Witam, kolega zasugerowal mi znalezienie pewnego filmu w którym to podał kilka szczegółów, próbował podać ich jak najwięcej ale niestety nie pamieta ich za dużo, ponoć to film trzymający w napięciu, z domieszką thrillera

Pisząc konkretniej akcja dzieje się gdzieś w starym domku/drewnianej chacie, napastnik...

Szukam dobrych filmów retro pełne stylowych zdjęć i muzyki elektronicznej. Z gatunku najlepiej akcja, kryminał, thriller. Coś podobnego do Drive. Mogą być filmy z lat 80, albo stylizowane na lata 80.

Czesc, szukam filmu, widzialem zwiastun w tv jakis czas temu.
akcja wyglada tak:
Jedzie zolnierz chyba amerykanski ( w Afganistanie lub cos takiego) na przyczepie pojazdu zolnierskiego i dzwoni do niego zona, ze urodzilo mu sie dziecko, w tym samym czasie pojazd wjezdza na mine pulapke i na tym zwiastun sie skonczyl,...

więcej