Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Od 1,5 roku mam kryzys filmowy i że tak powiem nie jestem na czasie a lada chwila organizuję kino plenerowe (dla znajomych, ok 100 osób) i nie mam kompletnie pomysłu na film. Nie zapytam głupio "jaki film polecacie" tylko jaki film polecacie wg wytycznych:

- ma być przede wszystkim zabawny,
- nie ma być głupi,
-...

więcej

Hej, kiedyś oglądałam film był to prawdopodobnie thriller chciałam go oglądnąć ponownie lecz nie mogę go znaleźć, więc proszę Was o pomoc ;)
No to fabuła, tyle pamiętam:
Chłopak z dziewczyną przyjeżdzaja do miejscowości, gdzie mieszka i pracuje w barze była dziewczyna tego chłopaka. Potem chłopak odwozi swoją...

Szukam krwawych kreskowek (nie anime, manga itp ). Wykluczam tu happy tree friends ;) Znacie jakies ? Najlepiej pelnometrazowe :)

witam, chce prosic o propozycje filmow jak najbardziej realistycznych, bez upiekszania, ukazujace rzeczywistosc nie zawsze korzystna, konczaca sie roznie. psychopaci, zbrodnie, zagadki, anatomia, bohaterowie ktorzy nie sa rambo mile widziane.

W połowie lat 70 a dokładnie w 1975 roku leciał w 100% Włoski serial opowiadał o klasie samych chłopców i nauczycielu, klasa była tak niezdyscyplinowana, że nie wyrabiał żaden nauczyciel. Chłopcy mieli może z 14-16 lat. Dopiero nowy nauczyciel po woli wyprowadza klasę na prostą. Było chyba 5 odcinków i pokazane...

Witam. Poszukuję filmu prawdopodobnie sprzed 2000 roku (oglądałem go ok. 15 lat temu w telewizji). Jedynym motywem, który pamiętam z tego filmu to pudełko, skrzynka (może jakiś robot w kształcie skrzynki), która samoistnie się poruszała i raziła ludzi prądem. Z góry dzięki za odpowiedź.

Hej chciałbym obejrzeć jakiś film przy którym można uronić łezkę, najlepiej romans :)

Szukam filmu gdzie był młody chłopak bogaty i poszedł do pociągów gdzie były takie miniaturowe dinozaury miał też taka stara panią co go pilnowała te miniaturowe dinozaury lubiały rodzynki proszę o pomoc tyle pamiętam z dzieciństwa nie umie tytułu sobie przypomnieć :( .dziękuję . Jest to stary film

film dla nastolatków o dziewczynie, która jest w high school i jest w szkolnej gazecie i szuka plotek dla tej gazety, m.in. o tym jak popularne dziewczyny się odchudzają i to im zaburza cykl miesiączkowy, jej znajomi chcą się dostać na imprezę dla popularnych dzieciaków i drukują sobie/podrabiają zaproszenia, kótre są...

więcej

Co roku oglądam jakiś film o powstaniu warszawskim; nie ma ich zbyt wiele, wszystkie są polskie. Ciekaw jestem czy jest jakiś zagraniczny film o PW. Ciekawe kiedy w końcu powstanie Hardkor 44 Bagińskiego?
Trzeba zobaczyć: Eroica (1957), Kanał (1956, 20:20 TVP Kultura), Zakazane piosenki (1946; 13:45 Stopklatka TV),...