Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Poszukuję filmu j/w, z raczej silnym nawiązaniem do mitologii greckiej. Historia gościa który gdzieś podróżował, napewno spotkał niewidomą postać z mitologii (nie pamiętam jak sie zwała) którą to posłał gdzieś, a sam zajął jego jaskinię ze skarbami, jedzeniem i niewiastami ( choć chwilowo, bo potwór potem wrócił ),...

użytkownik usunięty

Znacie jakieś filmy w których fabuła koncentruje się na handlu żywym towarem czyli dziewczynkami,kobietami oprócz filmów Trade i Uprowadzona które miałem okazje widzieć.Jak znacie to dajcie cynka:) Z góry dzięki

Czy ktoś kojarzy film/tytuł filmu osadzony w czasach kolonialnych, gdzie motywem przewodnim była przepowiednia skierowana do bogatej właścicielki ziemskiej, że czeka ją podróż. To był jakby koniec jej wygodnego życia. Jeszcze pojawił się tam romans między nią, a młodszym mężczyzną.

..albo to był skrzat/krasnal (te chyba mają brody), więc to raczej był gnom..
Gnom bał się chyba kotów, albo koty posiadały moc żeby z nim walczyć w obronie dzieci.
Kino amerykańskie, z lat '80 oglądane na darmowym tv w Pewex'ie;) Kto widział?

Najdłuższa podróż, Niech będzie teraz, Bezpieczna przystań, Szkoła uczuć itd.

Macie coś ciekawego i naprawdę dobrego do polecenia?

Cześć, czy ktoś się może orientuje jak nazywa się film o rekinie megalodonie, który był hodowany w celu otrzymania leku na Alzheimera? Ten rekin potem uciekł, atakował ludzi. chyba był też jakiś wyścig na skuterach wodnych na plaży.
Była też scena, w której znaleźli jego wielki ząb itp itd.

ps. nie jest to ani...

Witam, jakiś czas temu oglądałem w telewizji film wojenny, nie pamiętam za bardzo w jakich czasach działa się akcja, ale w głowie zapadł mi koniec filmu gdzie lektor czytał list poległego żołnierza jego żonie i dziecku

Znacie jakies filmy o auschwitz?

Witam, jakiś czas temu w telewizji oglądałem film wojenny, nie pamiętam za bardzo w jakich czasach to się działo. Jedyne moje wspomnienie jest o tym że na końcu filmu lektor czytał list poległego żołnierza do swojej żony i dziecka... Wiem, że bardzo mało informacji, ale może pomożecie. To na pewno nie był bardzo stary...

więcej

Hej , szukam filmu który oglądałem może z 10 lat temu w tv. Akcja działa się gdzieś na początku 20 wieku. Pamiętam tylko jedną scenę . Uwięziony facet z martwym listonoszem w samochodzie zjada go by przeżyć . Z fabuły wynikało że gdy zjada się ludzkie ciało zyskuje się jego życie ( lub nadnaturalną moc).
Ktoś pomoże...

więcej