Witam szukam czegoś specyficznego.
W tym odcinku Boso przez świat użyto kliku fragmentów z filmy pt. "Malubiting" (jest an końcu w napisach).
https://youtu.be/mRxR6DFMlXo
Niestety nic nie znalazłem pod tym tytułem jednak naprowadizło mnie to na trop serialu : "Nyską w Karakorum"...
Szukam serialu, ewentualnie miniserialu. Główny bohater zapadł w śpiączkę i został żywcem pogrzebany przez pomyłkę. Udaje mu się wydostać z grobu i dociera do ukochanej, która w międzyczasie zakochała się w jego najlepszym kumplu. Opis pochodzi od mojej babci stąd takie pomieszanie z poplątaniem. Serial był...
Szukam tytułu filmu. Oglądałam go kiedyś na polsacie. Film był o nastolatkach. Była dziewczyna blondynka, mająca aparat na zębach i poznała piosenkarza też nastolatka który dołączył do jej klasy w szkole (też był blondynem) . Podkochiwała się w nim. Potem byli razem. Pamiętam że jeździli razem na rolkach a on jej nawet...
więcej
Szukam filmów gdzie były by pokazane znane obrazy, rzeźby, architektura.
Widziałam:
"Anioły i demony"
"Młyn i krzyż"
"Dziewczyna z perłą"
"Złota dama"
To nie będzie łatwe. Szukam czegoś, co można sklasyfikować jako "spektakl telewizyjny" albo "Teatrzyk dla dzieci", raczej nie film. Posiada elementy musicalu, bo pojawiają się piosenki. Teatrzyk z aktorami.
Zaczyna się w przeszłości, w jakimś królestwie, jest król, królewna, czarodziej i jego uczeń. Czarodziej jest...
Hej, na początku "x-men przeszłość, która nadejdzie" Logan mówi do Charls'a, że wie, że on stracił swoje moce. Może mi ktoś to wytłumaczyć ? Nie bardzo kojarzę kiedy miało to miejsce ;)
film opowiadał o facecie który chciał skoczyć z mostu i podszedł do niego diabeł (albo ktoś bogaty niepamiętam) i zaproponował mu tydzień luksusowego życia ale po upływie tego czasu musiał się zabić. Facetowi spodobało się takie życie i nie chciał już popełnić samobójstwa. wiecej nie pamietam liczę na pomoc :)
film opowiadał o facecie który chciał skoczyć z mostu i podszedł do niego diabeł (albo ktoś bogaty niepamiętam) i zaproponował mu tydzień luksusowego życia ale po upływie tego czasu musiał się zabić. Facetowi spodobało się takie życie i nie chciał już popełnić samobójstwa. wiecej nie pamietam liczę na pomoc :)
że był sobie Cygan i Cyganka na plaży i ten wampir (albo jakiś inny diabeł) wdał się w "pojedynek" w grze na skrzypce, Cygan się pokapował że coś jest nie tak, nie była to scena mega ważna dla całości filmu ale za to bardzo zapadający w pamięć epizod, Cyganka oczywiście bardzo ładna, coś mi się zdaje że akcja się...