Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Przypominają mi się dwie sceny. Pierwsza przedstawia czarnoskórych obywateli USA, którzy w ramach sprzeciwu wobec segregacji rasowej zajmują w barze miejsca przeznaczone dla ludzi białych, nie sa agresywni, tylko siedzą i chcą być obsłużeni - kierują się zasadą biernego oporu zgodnie z zaleceniami Martina Luthera...

Witam szukam filmu : prawdopodobnie angielski albo irlandzki, dwóch kolesi jeździ furgonertką po okolicy i zupełnie niechcący i przez przypadek zabijają przechodniów w przeróżny sposób i nie wiedząc co zrobić z ciałami ładowali je "na pakę" i jechali dalej. Po pewnym czasie mieli ich już dość sporo ...

Film był o dziewczynce, której ojciec zmarł, gdy spadł z jakiejś góry, wspinał się tam nocą, na tory. Po tym zdarzeniu dziewczynka zamknęła się w sobie i jej mama starała się jej pomóc. Zabrała ją do jakiegoś specjalisty, lecz i tam nie odezwała się ani słowem. Mężczyzna zostawił ją na chwilę w zamkniętym pokoju, a gdy...

więcej

Witam, poszukuje filmu który widziałem już jakiś czas temu. W ogóle nie kojarzę nazwy pamiętam trochę fabułę filmu. Więc film/serial był o tematyce wojennej z punktu widzenia Niemieckiego żołnierza. Opowiadał o grupce znajomych która podczas wojny została rozdzielona. Spotykali się oni przed wojną w takim barze. Pod...

więcej

Witam. Nie pamiętam dokładnie co działo się w filmie, ale było to coś w stylu 'nowa uczennica w liceum'. Była tam scena jak stoi z koleżankami na szkolnym korytarzu i wtedy podszedł do nich chłopak (jakaś sława szkoły albo się jej podobał). Rozmawiał z tą dziewczyną, jej koleżanki chyba poszły na lekcje, powiedział jej...

więcej

Na początku scena w kościele młody przerywa mszę i opowiada o swojej wybrance, a następnie każe wziąć koperty z pod ławek i je otworzyć następnie z nią zrywa i wyjeżdża w podróż życia :-) . Nie mogę znaleźć tytułu, ani po frazach :-)

Próbuję przypomnieć sobie tytuł filmu, który widziałam dawno temu jako dziecko. To, co pamiętam:
Paczka dziewczyn opiekuje się dzieciakami w czasie wakacji, zakładają coś w rodzaju przedszkola- chyba zbierają na coś kasę. Pamiętam też, że jedna z bohaterek robiła "rzeźby" z łyżek, noży itd.
Ktoś może mi pomóc?

szukam filmów gdzie grzeczne dziewczyny i w miare ułożone zakochują się w złych i niegrzecznych chłopcach/starszych mężczyznach i zaczynają się buntować albo uciekają z domu, bo wielka miłość itp itd

(trzy metry nad niebem oglądałam, więc już nie podawać)

Witam. Również szukam pewnego filmu, niestety bardzo mało z niego pamiętam, o tuż akcja filmu dzieje się w tropikach bodajże na jakiejś wyspie i jest tam taka scena, że mały chłopiec, który zamieszkuje tą wyspę daje rondelek/patelnie/garnek (coś z tych 3 rzeczy) dziewczynce, która trafiła na tą wyspę bodajże z mamą. I...

więcej

Witam potrzebuje waszej pomocy.
Szukam filmu w którym nastoletni chłopak leci w kosmos by przekazać chyba swojemu ojcu jakąś przesyłkę by mogli coś naprawić na swoim statku.
Pamiętam jeszcze że jego matka była temu przeciwna.
Z góry dzięki.