Zamysł jest prosty: Ziemia versus obce cywilizacje, nieznane potwory etc, w stylu "Battleship", "Pacific Rim" czy "Na skraju jutra"/. Nie ukrywam, że interesują mnie nowsze tytuły.
Od bardzo dawna szukam filmu na pewno jest sprzed roku 2012 opowiada historię kilku śmiałków którzy wyruszają statkiem, na drogę dostają różne rzeczy np poduszkę z najlepszego na świecie pierza. Podczas podróży muszą np pokonać smoka- wpychają mu tą poduszkę do nosa i on kicha tym pierzem. Trafiają na wyspę która na...
więcej
Witam,
Już od paru lat nie mogę znaleźć filmu, który oglądałem na pewno przed 2012 rokiem, więc nie tracąc Waszego czasu napiszę co pamiętam.
Film zaczyna się w mieście od wyścigu motocyklowego ścigaczy, który wygrywa jeden z braci, który później będzie kurierem. Zwycięzca wyścigu dostaje walizkę do przewiezienia...
Kiedyś oglądałem jakiś film od Monty Pythona (chociaż nie jestem w 100% przekonany) jeszcze w erze vhs i na końcu były zajawki i zapowiedzi innych, i np. był tam tytuł "Żydzi w kosmosie" wiem że latali Gwiazdami Dawida ;-D Jest szansa że był taki film? Czy raczej to tylko taki żart. Proszę fanów Monty Pythona...
Cześć!
Szukam filmów przygodowych, o odkryciach, archeologicznych, podróżach po świecie itp.
Indiana Jones, Lara Croft, Podróż do wnętrza ziemi, Mumia lub Król Skorpion (ten styl też może być), Skarb Narodów, Podróż na Tajemniczą Wyspę, Góra Czarownic.
Chodzi mi o dobre filmy, wiadomo, z powyższych nie...
Dwóch gości + jedna dziewczyna na motorach (motocyklach), kolesie raczej rockersi/buntownicy/być może przestępcy długie włosy uciekali przed milicją/policją i chyba podczas którejś z kolei ucieczki dziewczyna chyba spadła i się zabiła. Może pomieszałem fakty bo to stary film ale coś było że uciekali cały czas, zna...
którą porwali w ostępach leśnych jacyś drwale/miejscowi/gwałciciele
jeden z nich miał jakieś akcje że malował kobiety na jednorożcach czy coś, udało się jej jakoś uciec albo ją znaleźli, w każdym razie na faktach historia prawdziwej sportsmenki, pamięta ktoś? z 70tych albo 80tych film
Film z przed paru lat (może lata 80-te?). O dziewczynie która ma niebieskozieloną krew, podwójne organy wewnętrzne i nad przeciętną inteligencję, a na koniec dowiaduje się że jest córką cesarzowej z innej planety, gdzie przyjmuje formę energii?
Pamięta ktoś?
Szukam francuskiego (szwedzkiego lub kanadyjskiego) filmu z połowy lat 70, lub początku lat 80., który w polskich kinach na 100% wyświetlany był pod tytułem "Przypływ uczuć".
Pamiętam, że była tam odważna scena erotyczna (lub taka mi się wydawała jako małemu dziecku). Pamiętam, że główny bohater chyba był architektem...