Pamiętam tylko początek filmu jak grupa dzieciaków jest torturowana w szkole średniej przez jednego dzieciaka, wymyślają spotkanie na które go zapraszają i tam zakuwają go w kajdanki, ściągają mu spodnie i robią zdjęcie dla szantażu ........ dalej nie wiem co się działo. Oni chyba nazywali siebie Policją.
Szukam filmu katastroficznego, chodzi w nim o koniec świata, film ma fabułę ciągłych wiadomości telewizyjnych relacjonujących bieżące wydarzenia. Pamiętam jeden wątek z tego filmu o uderzeniu 3 asteroid w punkty na ziemi o tej samej szerokości geograficznej. Jakby ktoś znał tytuł, byłbym wdzięczny:)
Witam, szukam tak jak w tytule filmu o igrzyskach olimpijskich opowiadających od samego początku ich powstania. Leciał on kiedyś w telewizji na TVP 1/2 oraz widziałem go także na kulturze. Na pewno to nie jest obraz
"Pierwsi olimpijczycy"
szukam filmu! Film o meżczyźnie ktory przyjechal do Chin do dziadka zalatwic jakies sprawy ale napotkał jakaś prostytutke której pomogł odzyskać córeczkę. Jeśli ktoś zna nazwę to z góry dziekuje :)
Poszukuję komedii kryminalnych typu RocknRolla, Lock, Stock and Two Smoking Barrels czy Snatch. Akcja ma sie toczyć w UK, ma być boss gangu, szef mafii lub coś w ten deseń, jacyś nieudolni złodzieje, oszuści którzy oczywiście wpadają w kłopoty etc. Komedie w pierwszej kolejności, ale jeśli są też filmy z innych...
Hej, bardzo proszę o wypełnienie poniższej ankiety. Jest skierowana tylko do użytkowników Filmwebu. Wasza pomoc będzie nieoceniona w dokończeniu mojej magisterki.
Dziękuję z góry i niechaj Wam Filmweb w samych dobrych produkcjach wynagrodzi...
Cześć. Zastanawiałam się nad historią gatunku thriller. Od czego to się zaczęło? Z jakiego gatunku być może wywodzi się owy thriller? W internecie ciężko znaleźć cokolwiek konkretnego na ten temat, więc pytam się tutaj. Może ktoś z was mi pomoże. :)
Takie, które każą nam kibicować złym ludziom np. "Upadek", "Wolny Strzelec", "Mechaniczna Pomarańcza". Nie chodzi mi o gangsterskie dramaty, tam każdy jest zły "Ojciec Chrzestny", "Człowiek z Blizną".
Szukam filmu, bodajze 2014 rok premiery lub 2016, jeden z tych.
Główny wątek z tego co pamietam po trailerze polega na zniewoleniu obcych, ktorzy przylecieli na ziemię bodajze przypadkiem i chcą z niej jak najszybciej wyleciec, ale rzad bodajze eksperymentuje na nich, wykorzystuje hehe fizycznie, są zamknięci na...