Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam,

oglądałem ten film bardzo dawno temu i nie pamiętam zbyt wiele, coś mi się tylko kojarzy, że występował tam jakiś powieściopisarz w roli głównej i chyba to co pisał stawało się prawdą czy coś w ten deseń. Były tam jakieś demony itp, film był połączeniem komedii i horroru i był mniej więcej z lat 80-tych....

Witam, film widziałem b. dawno na VHS, oczywiście na piracie. Polski tytuł to chyba "Maszyna śmierci", niestety przejrzałem chyba wszystkie produkcje o w/w tytule i są to filmy o czymś innym, po prostu polski "dystrybutor" tak sobie go nazwał. Akcja działa się mniej więcej w latach 80, bądź niedalekiej przyszłości i...

więcej

Szukam filmu o pewnym gosciu ktory udawal bogatszego niz byl nie pamietam jego dokladnego celu. Pamietam tez taka sytuacje ze siedzial przy jakims biurku wieczorem i przeszywal w koszuli guziki zeby wygladal bardziej stylowo czy cos. Pomocy ;c

Witam, film opowiada o losach właściciela baru w którym grają jeszcze nie znani szerszej publice gwiazdy rock and roll'a. Wlaściciel nie radzi sobie z prowadzeniem baru w kwestiach finansowych(zaległosci za rachunki, brak papieru toaletowego) ale za to żyje nim, muzyką i środowiskiem rock'a. W prowadzeniu 'interesu"...

więcej

Niewiele pamiętam bo oglądałem za dzieciaka...
pamiętam że grupka ludzi była w jakimś miasteczku czy wyspie i tam była machina o ile dobrze pamiętam która zamieniała w takie ala zombiki zaraz po śmierci.. charakterystyczną postacią a zarazem "zombikiem" była kobieta w niebieskiej bluzce która umarła od ciosu w brzuch...

więcej

Szukam filmu o rodzinie która ojciec wywozi do Afryki po czym sam wraca do stanów do kochanki. Film ukazuje perypetie rodziny o tym jak dzieci próbują odnaleźć się w nowym środowisku coś pamiętam jakąś scenę o pomocy tubylcom nad jakąś rzeką a na końcu matka tych dzieci wstępuje do klasztoru

Jak nazywał się ten film?
Ojciec pozwolił córce lecieć do francjii z przyjaciółka po przylocie do francjii zaczepia je facet który pyta gdzie mieszkają i zaprasza je na imprezie.
Po wejściu do domu i rozpakowaniu się wkracza kilku męrzczyzn zabierają jej przyjaciółkę ona dzwoni do taty żeby jej pomógł chowa się pod...

więcej

Witam,
parę dobrych lat temu obejżałem pewien film, bardzo mi sie podobał, niestety nie mogę go znaleźć. Opiszę pare scen, które pamiętam.
-Mały chlopiec zjeżdza do kopalni, przechadzając się widzi coś dziwnego na ścianie, nagle powieka odkrywa wielkie oko - jak się później okazuje smoka.
-Następuje plaga smoków,...

więcej

Film rozgrywał się we Francji czarnoskóry chłopak szuka pracy nagle znajduje starszego bogatego pana który nie może chodzić porusza się na wózku inwalidzkim po jakimś czasie zaczynają być przyjaciółmi ten opiekun zabierał go na wycieczki samochodem po gurach i na koniec ten opiekun zawiósl go nad morze do restauracji...

więcej

Mężczyzna ze zdeformowaną twarzą, bogaty, zamknięty w domu. Odwiedza go nagle jakaś kobieta (nowa opiekunka, dziennikarka, nie pamietam) i zakochuja sie w sobie.
On stopniowo chce zaczac wychodzic z domu, do ludzi, ale w koncu sie rozstaja.
Mozliwe, ze relacja miala jakis zwiazek ze sztuka, ktores z nich bylo...