Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Interesują mnie głównie o wyścigach na jeziorze Bonneville. Są takie filmy z polskim tłumaczeniem?
Kiedyś leciał w telewizji właśnie taki dokument o Malcolmie Campbellu, ale teraz nigdzie nie mogę go znaleźć. Będę wdzięczny za namiary.

Film leciał dość dawno. Była kobieta i poszła z malutką córką do wesołego miasteczka i wtedy porwali tą córeczkę i ta kobieta zatrudniła się jako fotograf szkolny i jeździła po różnych szkołach.

2. Była dziewczyna która zaczeła treniwać boks i każdy mówił że nie da rady. I ona jakąś wale wygrała.
Dalej nie...

Melodramat. Film w większości opiera się na wspomnieniach bohaterów. Akcja zaczyna się gdy mężczyzna wraca do miasteczka po odsiedzeniu kary w więzieniu za postrzelenie kuzyna (był to wypadek). Dzięki retrospekcjom dowiadujemy się, że wychował się w patologicznej rodzinie, uciekł z domu, zajął się nim starszy...

Początek filmu miał miejsce w czasach współczesnych. Zaraz potem była retrospekcja. Akcja przeniosła się chyba do XIX wieku. Było coś chyba o jakieś protestanckiej rodzinie, w której dziewczynka została opętana niby za sprawą wiedźmy. Później okazało się, że ta dziewczynka była molestowana przez ojca.
Tyle pamiętam....

więcej

1) Horror. Auta atakują ludzi, zabijają ich w pewnym amerykańskim miasteczku. Tak samo urządzenia elektryczne jak piły, tostery itp. atakują ludzi... Kojarzy ktoś?
2) Komedia. 2 nastolatków znajduje potwora Frankensteina. Przebierają go, chodzą z nim razem do szkoły itd.
3) Akcja. Było 2 przyjaciół policjantów,...

czas nagle ustał w miejscu i wszystkie kobiety zaszły nagle w ciąże. urodziły się dzieci ale wszystkie podobne bardzo do siebie. gdy dorastali zaczeli sie dziwnie zachowywać i mieli czerwone oczy. wszyscy byli blondynami i blondynkami. potem zaczeli tworzyć kolonie i każdy miał swoją parę lecz jeden nie miał bo jego...

więcej

Szukam filmu, prawdopodobnie francuskiego. Jest to komedia romantyczna ze ślubem w tle, która z miesiąc temu leciała w telewizji. Na początku dziewczyna przymierza w sklepie suknię ślubną i jakiś mężczyzna mówi jej żeby nie wychodziła za mąż. Później okazuje się, że jest to najlepszy przyjaciel jej przyszłego męża....

Proszę o pomoc w odnalezieniu tytułu filmu.
Niemieckojęzyczny, wyprodukowany raczej po roku 2000. Akcja rozgrywa się w górach, pięknym malowniczym terenie (Niemiec?Austrii?Szwajcarii? a może inny kraj).
Jest małżeństwo z córeczką, przyjeżdża do nich dawna znajoma mężczyzny (być może jego ex) jako fotograf, w celu...

Hej, poszukuje filmy który widziałam jakieś 5-6 lat temu na HBO. Jest to historia dziewczyny, która zostaje potrącona przez auto/ciężarówkę i zostaje całkowicie sparaliżowana. Jej rodzina razem z sąsiadami przebudowuje dla niej dom. Ona świetnie sobie radzi - nawet wózek prowadzi za pomocą przycisku w ustach. Później...

więcej

Poszukuje pewnego filmu.Pamiętam tylko urywki z niego.Wiem ze młodzi ludzie kupują jakąś grę i potem w czasie gry ta gra wciąga ludzi którzy w nią graja i aby wyjść z niej trzeba przejść ileś poziomów.Jeszcze wiem że na końcu filmy pewna rodzina walczy z jakimś gościem i pewien dziadek zna tego Pana.