Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

cześć.
będzie trudno. szukam filmu, który oglądałam jako mała dziewczynka.
film z lat 30/40, może musical. opowiada o malej dziewczynce, bodajże sierocie (miała chyba rude włosy), która trafia do bogatego domu wraz z swoim psem.
może ktoś coś będzie kojarzył.

użytkownik usunięty

Wiele lat temu moi rodzice oglądali pewien film, z którego pamiętam tylko tyle, że był sobie jakiś koleś, który (i tego nie jestem pewna na 100% ale chyba jechał rowerem) został potrącony przez samochód i zmarł. Jednakże odrodził się jako dziecko, które się właśnie urodziło. Pamiętam jeszcze to, że normalnie...

Parę miesięcy temu oglądałam świetny film chyba z 2015r. za nic nie pamiętam tytułu, a nie mogę go znaleźć:
W małej wiosce pośród wzgórz mieszkała sobie kobieta, owe wzgórza uchroniły wieś przed napromieniowaniem. Zaczyna się na tym, że kobieta w kombinezonie chodzi po jakimś korytarzu, pewnego dnia zjawia się...

Pierwsza scena polegała na tym że rozdawano pokoje mnichom no i w pokoju 13 gdy wbijali gwóźdź w ścianę by powiesić krzyż zaczęła lecieć krew później okazało się że w ścianie był ktoś zamurowany był to thiller z lat 90 i antagonistami były jakieś zakapturzone istoty z piekła. Z góry dzięki.

Istnieją filmy sci-fi, które pod otoczką poważnego sci-fi zawieszonego w niskim budżecie i braku jakiegokolwiek rozmachu - niosą ze sobą jedno wielkie nic mimo, że próbują udawać, że jest inaczej. Każda minuta seansu takiego filmu powoduje odruchy znużenia, żenady i ogólnej biedoty wizji i braku pomysłu na treść i...

Szukam filmu lecz pamiętam tylko urywek.Dwóch żołnierzy/policjantów trafia chyba do opuszczonego portu albo miasteczka po wybuchu bomby atomowej.Jeden z nich wchodzi do jednego z domów po czym rozgląda się z i dostrzega zdjęcie albo coś co przypomina mu o tym że mieszkał w nim jeszcze przed wybuchem wojny.

Krótko i na temat - jaki to film? Kiedyś oglądałem chyba jedną lub dwie części tego ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć. Jedna ze scen wyglądała mniej więcej tak, że dwoje żołnierzy czołgało się pod płotem, a potem "wszedł żołnierz" - okazało się, że to nie żołnierz tylko para butów. Film z gatunku...

Ostatnio odrzucono moją kontrybucję, ponieważ nie podałem daty zakończenia serialu... Problem w tym, że on cały czas trwa i nie ma ustalonej daty jego końca! Co ja mam tam wpisać jako datę zakończenia?

Tak swoją drogą, to raczej administracji Filmwebu powinno bardziej zależeć na rozrastaniu się bazy, a patrząc po...

więcej

Film leciał dość dawno. Była kobieta i poszła z malutką córką do wesołego miasteczka i wtedy porwali tą córeczkę i ta kobieta zatrudniła się jako fotograf szkolny i jeździła po różnych szkołach.

2. Była dziewczyna która zaczeła treniwać boks i każdy mówił że nie da rady. I ona jakąś wale wygrała.
Dalej nie...

Szukam filmu, który kiedyś oglądałem w TV. Na mój gust był to film z lat 70 może 80 zapewne z Chin. Opowiadał o cesarzu, który nie pozwalał się nikomu zbliżyć na określoną liczbę kroków i zabójcy, który miał go zabić.