Szukam paru filmow np. cos w podobie let me in, gone girl i carrie
Najlepiej byloby jak role glowna mialaby dziewczyna..
Typu ze chodzi do szkoly i jest skromna albo cos takiego..
Dziekuje za pomoc! :))
Chodzi mi głównie o historie związane z zawodami takimi jak lekarze, ratownicy, terapeuci, nauczyciele (tak zwane "trudne zawody, mocno obciążone emocjonalnie).
Witam. Szukam filmu, który ogladalam pare lat temu. Niewiele z tego pamietam, ale wiem ze kobieta leciala ze swoim dzieckiem samolotem i ktos porwal to dziecko (chyba to byla dziewczynka). Matka zapomniala ze wgl miala ze soba dziecko i przypomniala sb dopiero jak zobaczyla jego rysunek na oknie samolotu. Potem zaczela...
więcej
Film był raczej mroczny scifi (coś w klimacie Vidoque). Dziewczynka ciemnowlosa w kiepskiej dzielnicy na scianie swojego pokoju przykleja kartki na których są rysunki,powstaje z tego gigantyczna mapa alternatywnego świata który jest podzielony na cześć jasna i ciemna
W jakiś sposób dziewczynka przechodzi do świata ze...
Hej :)
Szukam filmu którego akcja dzieje się w nadmorskiej miejscowości (pamiętam klify). Do takiej chatki przyjeżdża matka z dzieckiem (nie pamiętam dlaczego), tam mieszka jakaś osoba (chyba mężczyzna).
Ten ktoś hodował kiedyś chyba owce lub kozy i miał córeczkę. Z jakiegoś powodu myślał, że w tej córce są demony,...
Obejrzałem sobie ostatnio ponownie Wolverine'a i tak się zastanawiam jak chronologicznie poukładać filmy z xmenami biorąc na tapetę Wolverine'a, pomoże mi jakiś fachowiec ??
Najpierw mamy podstawową trylogie Xmen, Xmen2 i Xmen Last Stand. Rozumiem że Xmen Geneza Wolverine dzieje się przed nimi tak jak Pierwsza Klasa,...
Witam szukam do oglądniecia filmów, które bazują na historii, ale nie koniecznie są jej 100 % odzwierciedleniem. Ostatnio oglądałem film Colonia i spodobało mi się to, że mogłem poznać część historii Chile, a filmie dalej wciągnąć się w czytanie o Pinochet'cie itp. Podobnie miałem z filmem Apocalypto. Szukam właśnie...
więcej
Z parę lat temu oglądałam film o młodych ludziach, niektórzy byli chyba licealistami, którzy zbudowali bombę atomową.
Bohaterką była młoda dziewczyna, która była mocno zszokowana, że jak ona potrafi zbudować bombę to inni też. Pomagał jej znajomy haker, który włamując się na konto firmy chemicznej zmienił adres...