Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Jakieś filmy sci-fi/thriller ?

szukam filmu który oglądałem jakieś 15 moze 20 lat temu film był na vhs i nosił tytuł Oddział z Piekła Rodem. jezeli jest gdzieś ten film pewnie teraz nosi inną nazwę.. był oddział specjalny który został wynajęty do trudnej misji były sztuki walki były karabiny było gorąco walczyli z cała armią do końca walczyli i...

Jakie znacie filmy wielowątkowe? +jakie wątki w nich występują.

Witam, posiadam kolekcje ok 100 filmów DVD wybitnych reżyserów takich jak : Werner Herzog, David Lynch, Lars von Trier, Luis Bunuel, Akiro Kurosawa, Jim Jarmusch i inni. Filmy te chciałbym spieniężyć za rozsądną kwotę. W skład kolekcji wchodzą:
1. Kolekcja Specjalna W. Herzog 10xDVD
-Stroszek
-Niezwyciężony
-Krzyk...

Jestem zainteresowany kupnem polskich wydań klasyków historii kina swiatowego i polskiego na DVD takich jak:
Bergman, Kurosawa, Herzog, Fellini, VIsconti, Malle, Tarkowski, Wenders, Bunuel, Kieslowski, Has, Zanussi, Marczewski, Żuławski, Konwicki, Kawalerowicz itd.
oraz
Wszelkich tytułów Kina Europejskiego i...

znacie jakies filmy gdzie pojawiają się wątki o prostytutkach? albo jakieś dokumentalne

No więc
Film raczej dla młodzieży. Opowiada o rodzeństwie, które przeprowadziło się do domu w lesie, gdzie zaczynają się pojawiać wróżki, ich tata później i tworzy krąg z soli wokół domu aby nie weszły złe, one poznają jeszcze taką babcię, która im pomaga, a i jeszcze młodsza siostra znajduje książkę o owych wróżkach....

więcej

Siemanes, poszukuję konkretnych filmów o zombie i proszę, żeby to nie były komedie, typu zombie land itp!
Oglądnąłem:
- wszystkie odcinki Walking Dead ( kocham ten serial :D ),
- świt/noc/dzień żywych trupów (różne tytuły znalazłem w sieci dot tego samego filmu ),
- jestem legendą
- 28 dni później
- 28 tygodni...

więcej
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Cześć, szukam bajki o jeżyku czy kreciku który ucieka z wycinanego czy zatruwanego lasu z kilkoma innymi zwierzątkami, mało z tego pamiętam. A najbardziej to, że to była najsmutniejsza bajka mojego dzieciństwa.
Z góry dzięki!