Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

W jednej z końcowych scen, chłopak trafia do jego domu by uratować swoją matkę/dziewczynę (nie jestem pewien), a pod deskami w podłodze jest wiele ciał pływających w wodzie. Z tego co jeszcze pamiętam, główny bohater - nastolatek - miał areszt domowy, na nodze opaskę monitorującą to, czy przebywa na terenie domu....

Polećcie jakieś b-klasowe filmy grozy z tamtych lat. Jestem ogromnym fanem Vincenta Price'a. Obejrzałem wszystkie filmy Rogera Cormana na podstawie opowiadań E.A.Poe. Co polecacie?

Glee powraca, ale za to w nowym wydaniu. Już dziś możesz zacząć chodzić do McKinleya. Możesz stworzyć swoją unikatową postać i dołączyć do grona uczniów pana Williama Schuestera. Czeka cię niesamowita zabawa. Wystarczy, że wejdziesz na stronę:

www limamckinley aaf pl [WSTAW KROPKI W MIEJSCE SPACJI]

i...

Witam. Jakiś czas temu widziałam film w telewizji i nie mogę go teraz znaleźć.
Akcja dzieje się we Francji i jest tak: chyba po 1 albo po 2 wojnie światowej do Francji przyjeżdża żołnierz i postanawia tam zostać bo się zakochał we Francuzce tyle że on nie zna francuskiego. Ona też się w nim zakochała wzięli ślub i...

więcej

Film o radiu. Chlopak przeprowadza sie z USA do Kanady i rodzice kupuja mu cos a la CB radio aby mogl utrzymywac kontakt z kolegami. Niestety, ale zasieg jest za slaby i ... bohater zaklada swoje wlasne pirackie radio. Odnosi sukces, ale po telefonie do jego audycji jeden ze sluchaczy popelnia samobojstwo... policja...

więcej

Kolega szuka filmu:

Film polski, lata 70 albo 80. Corka z matka ida na zakupy, wychodzac przed dom - ktos przejezdzajacy robi im zdjecie (cebula sie rzsypuje na ulice?). Wracaja wieczorem - tego domu nie ma tam gdzie dla nich zawsze byl... poza tym reszta normalnie, corka wchodzi do domu obok i dostaje oklep - bo...

więcej

Hej :) proszę o pomoc, może ktoś kojarzy te filmy?
Pierwszy to taki, w którym ludzie wykonują jakieś zadania i po wykonaniu zadania muszą zadzwonić pod jakiś numer i powiedzieć tekst o zwierzęciu (jakiś myszoskoczek, czy świstak), co oznaczało, że wykonali zadanie. Film kończy się tym, że jeden chyba policjant chce...

więcej

Cześć!

Szukam filmów i seriali podobnych do The Social Network, o rozwoju firmy technologicznej, startupu etc.

Oglądałem:
Jobs (2013)
Steve Jobs (2015)
Piraci z Krzemowej Doliny (1999) TV

Seriale:
Dolina Krzemowa (2014-)

Proszę o różne propozycje, mogą być też dokumentalne byleby były dostępne.

Witam, poszukuję filmu z motywem: średniowieczny, mroczny zamek, wielka prawdziwa miłość, której na drodze stoi straszne przeznaczenie. przerażające wizje, wielkie niebezpieczeństwo, odwaga i rozpaczliwa walka o życie swoje i ukochanego.(+magia), z klimatem.

Będę wdzięczny za wszelkie propozycje. :)

Co jakiś czas dopada mnie okrutna tęsknota za tymi miejscami i sięgam po filmy, które je pokazują. Sporo już obejrzałam, ale może ktoś rzuci nowym tytułem, byłabym niezmiernie wdzięczna! Ważne, by w filmie pokazana była esencja / klimat tych krajów, atmosfera lub przyroda.. Dzięki!