Poszukuję filmu jakiegoś lekkiego do oglądania z dziewczyną, tak wieczorem przy piwku. Jakiś lekki, przyjemny film, trochę zabawny, troche romantyczny ;) Najlepiej kilka tytułów podawajcie :)
Niestety nie pamiętam tytułu ani żadnego aktora. Jedynie pamiętam że jest to film muzyczny zachaczający od dramat. Głowny bohater jak i wokalista zespołu ma problemy z narkotykami i trafia na odwyk a w międzyczasie jego zespół jest na trasie koncertowej i pod koniec filmu dotarli do momentu w którym właśnie jego...
Grobowiec świetlików
Tramwaj zwany pożądaniem
Motyl i skafander
To nie jest kraj dla starych ludzi
Igraszki z diabłem (jest film ale znany jest raczej spektakl)
Piękność dnia
Stracony weekend
Szatańskie tango
Kto się boi Virginii Woolf?
Cena strachu
oczywiście chodzi mi o wersje elektroniczne, no chyba że...
Poszukuję pewnego filmu, oglądałem go jakieś 2-3 lata temu, nie pamiętam aktorów ani tytułu tylko urywki z fabuły.
Mężczyzna poznaje młodą dziewczynę która żyję na ulicy (prostytutkę) i przygarnia ją, pozwala mieszkać u siebie. Mężczyzna ten ma też ojca lub wujka w domu opieki którego odwiedza. Proszę o pomoc w...
Pamiętam tylko tyle, że głównym bohaterem był chłopiec, który był rozrabiaką. Kiedy szedł do komunii, to w ramach prób dostawali zamiast hostii kawałek gazety, a kiedy doszło już do obrzędów, to po powrocie do domu zwymiotował hostię i jego babcia dzwoniła do proboszcza i chciała to spłukać święconą wodą. Był też wątek...
więcejFilm oglądałem jakieś 10 lat temu fabuła zaczynała się od grupy osób poszukujących adrenaliny. Posiadając sprzęt do wspinaczki zagłębili się w jakieś opuszczone rury (kanalizacyjne?), było to na sporej wysokości. Jedna osoba tam zginęła i przez cały film ich to sumienie gryzło. Później dwoje z nich dotykało się przez...
więcejWitam serdecznie. Kończę pracę nad scenariuszem, docelowo filmowym. Będzie to film katastroficzny. Wiadomo, że w Polsce ciężko taki projekt będzie zrealizować, o ile jakiejś wytwórni spodoba się historia przeze mnie stworzona. Stąd mam pytanie. Czy nie lepiej byłoby wydać książkę, lub stworzyć grę? Nie wykluczam...