Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam, myślę że dla kinomaniaków prosty temat.
Szukam filmu w którym głównym bohaterem jest młody chłopak(biały) w okularach, z zębami jak królik, włosy jak baranek. Jego kolega ze szkoły to meksykanin który dzięki swoim rodakom zostaje przewodniczącym szkoły. Oboje są lekko niedorozwinięci. Ten z barankiem na głowie...

więcej

Czy ktoś zna ten film? Znany aktor mówi po polsku "Idź do domu" do swoich dzieci(dziecka?). Kojarzę tylko że wychowuje je samotnie, mieszka w domku nad brzegiem jeziora. Rozkazuje dziecku "Idź do domu" ponieważ sytuacja robi się groźna. Do tej pory myślałem że to Colin Farrell w Ondine, ale jednak nie. Film raczej nie...

więcej

W filmie "Drezno" angielski żołnierz zakochuje się w Niemce.
Czy znacie może jakiś film, w którym jest to odwrotnie pokazane - a mianowicie miłość pomiędzy Niemcem, a np. Polką/Angielką/Żydówką itp.?

Interesujecie się taką tematyką? Może macie swoje ulubione tajemnice z tego lub „nie z tego świata”?:) I filmy? Może koś pamięta kultowe audycje „Nautilus” – ten klimat i niesamowite historie na czele z prowadzącym Robertem Bernatowiczem… To było coś… Teraz już naprawdę trudno wyhaczyć coś wartościowego w tym całym...

więcej

Był to film produkcji USA. Trudno powiedzieć z którego roku, ale widziałam go jakieś 10 lat temu w stacji typu Tele 5, Puls. Główna bohaterka była ścigana przez jakichś mężczyzn po lotnisku, ale nie pamiętam dlaczego. To wszystko co mogę na temat tego filmu napisać. Czy ktoś coś kojarzy?

jest to film akcji młoda para wybiera się w podróż poślubną bodajże na jakąś wyspę tam poznają chłopaka jakiegoś murzynka który proponuje im zwiedzanie okolicy.Pewnego dnia zabiera ich na jakąś zjeżdżalnie na linie w góry ,mąż zjezdzal jako pierwszy i w połowie drogi coś poszło nie tak i spadł w przepaść.Gdy kobieta...

więcej

Czesc, szukam filmu o złodziejach i kieszonkowcach którzy okradli kogoś na wyspie. Ogólnie końcówka szokujące, grał tam taki charakterystyczny aktor, bawił się kulkami i byl znakomitym kieszonkowcem.

Witam
Szukam filmu z Susan Sarandon, wiem o nim tylko tyle, że były w nim jakieś małpy. Mógłby ktoś poratować?

Witam, szukam filmu który nie daje mi spac. Sensacyjny, z okolic lat 92-96 oglądałem go z wypożyczalni vhs, pamietam scene poczatkowa gdy ktos kradnie z fabryki /lotniska zolta ciężarówkę/wywrotke z materiałami wybuchowymi albo promieniujacymi. Dzięki :-)

Szukam czegoś takiego: Film bodajże niemiecki, matka z nastoletnim synem chyba wprowadzili sie w jakies nowe miejsce, synalek nie miał lekko. W nowej szkole jakis 'szkolny gang' sie do niego sadził, zaś w domu matke co chwile zadowalał jakiś obcy 'dżentelmen', mieli oni jakiś znajomych chyba z jakimiś włoskimi...