Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Film o tym że grupa studentów razem z jakimś profesorem wybrali się do jakiejś dżungli badać niezbadane jeszcze tereny. Grasowały tam goryle które koniec końców zabiły wszystkich w całym filmie :D

Jacy są według was najlepsi protagoniści?Lub tacy którzy wam najbardziej zapadli w pamięć.

W latach 90 oglądałem film na kasecie który nosił prawdopodobnie tytuł KREW NA PIASKU.Akcja filmu dzieje się w czasie wypraw krzyżowych i opowiada perypetie jednego z rycerzy.Akcja zaczyna się na jego zamku chyba w Francji gdzie poznajemy jego żonę i syna którego uratował od utonięcia.Któregoś dnia na zamek przybywa...

więcej

Poszukuję filmu w którym rodzina została złapana przez dwóch mężczyzn podające się za policjantów i zamknięta w klatkach w lesie. Potem byli oni torturowani gdzieś w pobliżu jakiegoś domku w tym lesie. Na plakacie widać było ludzi w więziennych pomarańczowych strojach w klatkach w lesie. Z góry dziękuję za pomoc.

Poszukuję filmu (ale takie klasyki) z przekazem, licznymi motywami. Coś w stylu Pogorzeliska, Złotej Damy, Służących. Będę wdzięczna za każdą propozycję.

Elo :) potrzebuję waszej pomocy ostatnio oglądałem film w którym gościu taki mięczak poznaje starego mistrza sztuk walki, ten mistrz się potem do niego wprowadza i wszędzie pali fajki, potem ten gościu chyba trafia do więzienia i ten mistrz zabawia się z jego narzeczoną. Wiem że mało konkretny opis ale mam nadzieję że...

więcej

Poszukuję filmu, niestety nie pamiętam zbyt dużo na jego temat.
W głowie mam tylko, że był to film taneczny, powiązanie 2 stylów.
Tu się zaczynają schody, ponieważ pierwszy styl to tango/latino coś w tych klimatach, drugi to coś rodzaju hip hop.
Pamiętam jeszcze, że próby odbywały się w czymś typu `rodzinna...

Dzień dobry.
Kilka lat temu, oglądnąłem fragment filmu w TV. Pamiętam z niego niewiele, ale tak potwornie zapadł mi w pamięć że muszę go obejrzeć ponownie. I tu zwracam się do was:

- film był raczej na pewno polski, możliwe że czarno biały
- możliwe że grał w nim ktoś z "rodziny zastępczej"
- opowiadał o pisarzu,...

więcej

Film kręci się wokół chłopca i starszego pana. Ten pan go wychowywał (chyba nie byli spokrewnieni). Ten pan polecił chłopcu opuścić wioskę (bo ten chłopiec coś narozrabiał). Film kończy się opuszczeniem przez chłopca wioski i samotną wędrówką brzegiem plaży (pokazane z oddali), zachodzi słońce, lecą napisy. Z tego co...

więcej

Szukam tytułu filmu z Eddie'm Murphy'm, była w nim scena w jacuzzi w której Eddie chciał się oświadczyć swojej narzeczonej. Kojarzy ktoś?